TOPlist

Google se rozhodl odložit vydání Android Wear 2.0

Android Wear 2.0

Poprvé byl Android Wear 2.0 oznámen na Google I/O 2016, původně měla nová verze vyjít na podzim. Nakonec se ale odkládá, a to minimálně na začátek příštího roku. Při uvedení třetí vývojářské preview verze to v tiskové zprávě uvedl Google.

Android Wear 2.0: Nyní s podporou Google Play

Největší novinkou, kterou naleznete ve třetí preview verzi pro vývojáře, je přidání podpory pro Google Play. Nyní si tak budou moc uživatelé instalovat aplikace do telefonu přímo ze svého zápěstí. Taktéž půjdou instalovat Android Wear aplikace bez telefonu, což je určitě vítaná funkce.

android-wear-gif

Další novinky už se spíše týkají vývojářů, jedna ze zajímavých funkcí je ale Smart Reply. Znamená to, že se hodinky budou snažit učit a v určitých chvílích vám nabídnout rychlou odpověď založenou na datech, které se hodinky naučí. Také je dobré dodat, že vše probíhá v hodinkách a nic se neposílá do cloudu.

Plná verze později

Pokud vám nevadí, že budete mít na svých hodinkách nestabilní software, můžete si novou verzi Android Wear 2.0 stáhnout již nyní. Odkaz a návod na stažení naleznete ZDE. Pokud ale chcete plnou verzi, tak máme špatnou zprávu. Google posunul oficiální vydání z podzimu tohoto roku na minimálně začátek roku 2017.

Vyzkoušeli jste už Android Wear 2.0?

zdroje: android-developers, androidauthority.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)