GMail dostane nové funkce. Google je nyní testuje

gmail2

GMail se pomalu začíná stávat synonymem pro e-mailovou komunikaci, neboť i díky systému Android počet uživatelů této služby stále roste. Velmi oblíbený je klient služby GMail v samotném Androidu, který má již za sebou dlouhý vývoj. Ten ale stále pokračuje, což potvrzuje i nynější zpráva o tom, že Google právě testuje novinky v aplikaci GMail pro Android. Jaké to jsou?

Služba GMail s novými funkcemi

V první řadě nám klient nabídne více možností, jak dělit své zprávy. Ke stávajícím záložkám (Primární, Sociální sítě, Promo akce…) přibudou ještě Nákupy, Cestování a Finance.

Objevila se rovněž funkce Připnout, pomocí které si můžete důležité e-maily označit a zachovat na samém vrcholu seznamu e-mailů. Součástí uživatelského prostředí bude tlačítko, které tuto funkci globálně ovládá – vypne a zapne.

gmail

Výborná je také funkce Snooze. Pokud vám přijde nový e-mail a vy jej nechcete ihned přečíst, ale upozornit na něj až po nějaké době, jednoduše použijete tuto funkci. E-mail se nyní jeví jako přečtený, ale po nastavené době se opět přehoupne mezi nepřečtené, takže vám jeho přečtení neunikne. E-mail se dá odložit o několik hodin, ale i týdnů. Funkce Snooze se dá na jeden e-mail aplikovat dokonce opakovaně.

Na první pohled vidíme změny i v grafickém provedení prostředí, které je nyní takové – no řekněme – barevnější.

Zatím není jasné, kdy – a jestli vůbec – se těchto nových funkcí ve službě GMail dočkáme. Google v současné době na těchto novinách pracuje a testuje, což by mohlo znamenat, že se vypuštění nové verze aplikace GMail pro Android blíží. Doufáme, že se těchto a dalších šikovných funkcí dočkáme co nejdříve.

zdroj: geek.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)