Gionee W900: první „véčko“ se dvěma Full HD displeji

gionee_w900_ico

Vypadá to, že „véčka“ jsou především v Asii stále populárním konceptem, proto mnozí výrobci i v současnosti vyrábějí nové modely tohoto typu konstrukce. Spíše výjimečně ale u těchto telefonů narazíme na zajímavé technické parametry. Čínská společnost Gionee, která v minulosti zaujala především tenkými zařízeními Elife S5.5 a Elife E5.1 či mobilem Marathon M3, který zaujme 5000mAh baterií, představila jako první na světě „véčko“ se dvěma displeji s rozlišením Full HD (1080p). Obě obrazovky mají úhlopříčku 4″, čemuž odpovídá jemnost 550 ppi.

Z hlediska hardware je telefon vybaven blíže neupřesněným čtyřjádrovým procesorem, běžícím na rychlosti na 1,5 GHz, 2 GB operační paměti, 16 GB interního úložiště, které lze rozšířit paměťovými kartami microSD. Dále můžeme zmínit podporu LTE sítí, 13Mpx hlavní a 5Mpx čelní fotoaparát, kapacitu baterie 2050 mAh a Android ve verzi 4.4 KitKat.

Tloušťka zavřeného telefonu je 14,8 milimetrů při hmotnosti 172 gramů. Je zřejmé, že Gionee W900 je určen pouze pro čínský trh, a že v jiných zemích nebudou tyto chytré telefony prodány. Informace o ceně ani termínu zahájení prodejů nejsou aktuálně k dispozici.

Dodejme, že firma Gionee byla založena v roce 2002 a postupně se stala jedním z největších čínských výrobců mobilních zařízení, ačkoli nedosáhla takového věhlasu, jako Xiaomi nebo Lenovo.

Zdroje: 4PDA, Phone Arena, Cheza, Android Headlines, AndroidOS.in.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)