TOPlist

Gesta pro Nexus u čtečky otisků nakonec možná budou

Gesta pro Nexus u čtečky otisku prstu

Nedávno jsme informovali o tom, že Google nepřinese z Pixelu gesta pro čtečky otisku prstů na Nexus telefony. Důvodem měla být nepodpora hardwaru, což se nakonec ukázalo, že není pravda. Gesta pro Nexus telefony tak možná brzy fungovat budou.

Gesta pro Nexus u čtečky otisku prstů? Možná ano

Původně jeden ze zaměstnanců Google tvrdil, že čtečka v Nexusech nemůže podporovat novou funkci, která přišla s Google Pixel telefony. Důvodem měl být hardware. Jak se ale za pár dní ukázalo, snímač otisku prstů je jak v Pixelech, tak i posledních Nexus telefonech identický.

A podle posledních zpráv to vypadá, že Google si menší rozruch kolem čtečky otisku prstu vzal k srdci. Tvrdí, že se na možnost implementace podívají znovu, jestli by gesta nešla aplikovat i pro Nexus 5X a 6P v podobě aktualizace firmware.

To zatím samozřejmě neznamená, že podpora gest přijde. Prozatím to Google zvažuje, což je i tak pokrok vzhledem k tomu, že ještě před pár dny tvrdil, že to nejde vůbec. Taky jde vidět, že pokud je zpětná odezva velká, tak naslouchá i takový gigant jako je Google.

Uvítali byste podporu gest u čtečky otisku prstů pro Nexus 5x a 6P?

Zdroj: androidpolice.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)