Garmin vívofit jr.: chytrý náramek, který ohlídá zdravý život dětí

garmin_vivofit_jr_ico

Na trhu je několik chytrých náramků, zaměřených na děti, nicméně většinou se jedná o neznačkové produkty často i pochybných kvalit. Pokud hledáte něco, s čím byste mohli sledovat aktivitu svých potomků, mohl by vás zaujmout nový Garmin vívofit jr. od renomovaného výrobce v tomto oboru.

Produkt je určen pro děti mezi čtyřmi a devíti roky a dokáže sledovat délku a kvalitu spánku, počet kroků a celkový čas aktivity v průběhu dne. Garmin vívofit jr. je odolný vůči vodě, což znamená, že snese namočení či déšť, ale také přežije plavání. Tento model nápadně podobá náramku vívofit 3, nicméně mezi oběma produkty je hned několik rozdílů. Zatímco „dospělácká“ verze má zapínání, v případě té dětské je náramek z jednoho kusu, takže se pouze navlékne na ruku. Novinka přichází s baterií, která vydrží více než rok, takže není nutné náramek každou noc připojovat k nabíječce nebo se strachovat o to, že se v průběhu dne vybije. vívofit jr. má také malý displej, který je dobře čitelný na slunečním světle. Obrazovka ukazuje čas, datum a lze na ní ukazovat také jméno dítěte. Stejně, jako většina jiných „fitness trackerů,“ i tento upozorní při delší nečinnosti, že je nutné vstát a pohybovat se.

Garmin vívofit jr.: chytrý náramek, který ohlídá zdravý život dětí Garmin vívofit jr.: chytrý náramek, který ohlídá zdravý život dětí

Co umí Garmin vívofit jr. ve spojení s chytrým telefonem?

Proč se zmiňujeme o chytrém náramku pro děti na webu o Androidu? Odpověď asi tušíte: výrobce připravil aplikaci pro chytré telefony, ve které rodiče mohou sledovat aktivitu a spánek svých ratolestí. Tím to ale pouze začíná. Dalším motivačním prvkem pro děti i jejich rodiče může být soutěžení v počtu kroků. Rodiče mohou zadávat dětem úkoly, které musí splnit, aby získaly mince, které lze vyměnit za dohodnuté odměny. Úkoly mohou mít přitom denní nebo týdenní periodu, takže je lze využít pro připomenutí čištění zubů, uklízení pokoje, vynášení odpadkového koše a podobné. K jedné aplikace lze pochopitelně připojit více náramků.

vívofit jr.: Getting Started

vívofit jr.: Getting Started

Garmin vívofit jr. bude prodáván za cenu 79,99 amerických dolarů, tedy v přepočtu asi 1900 Kč. V nabídce je pět rozmanitých stylových variant, které se dětem určitě budou líbit. V nabídce dalších prodejců by se dětský náramek měl objevit v průběhu podzimu.

Zdroje: androidauthority.com, newsroom.garmin.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)