TOPlist

Galaxy S II u amerického T-Mobile s 1,5 GHz CPU?

3a642722c5ef7da31d7979b765237d1a

Začátkem měsíce přidal americký T-Mobile do své nabídky Samsung Galaxy S II, jehož prodej by měl začít tento pátek, nicméně dosud tajil některé podrobnosti o jeho hardwarové výbavě.

Nyní přišlo několik zahraničních serverů se zajímavou spekulací – totiž že v Samsungu Galaxy S II, určeném pro distribuci americkým T-Mobilem, nebude jako procesor 1,2GHz Samsung Exynos, ale Qualcomm běžící na frekvenci 1,5 GHz.

Zdrojem této informace přitom není „agentura JPP,“ nýbrž oficiální Twitter kanál podpory Galaxy S, která na dotaz jednoho z followerů, jaký bude v telefonu procesor, odpověděla: „Samsung GalaxyS2 přijde s dvoujádrovým procesorem Qualcomm Snadpdragon APQ8060 na 1,5 GHz.“

Následně bylo toto oznámení asi po dvou hodinách staženo, což by mohlo značit buď že se jednalo o nesprávnou informaci, nebo naopak že se údaj zakládá na pravdě, ale Samsung či T-Mobile si zatím nepřeje ho zveřejňovat. Důvod, proč by měl Samsung použít procesor Qualcomm místo Exynosu, ještě není zcela zřejmý, spekuluje se ale o kompatibilitě s modemem pro mobilní sítě.

Qualcomm Snapdragon APQ8060 byl představen na počátku tohoto roku a první kousky běžely na frekvenci 1,2 GHz. Instalován byl například do nedávno ukončeného HP TouchPadu, známého jako „99dolarový tablet.“ Součástí je grafický čip Adreno 220, který by měl být garantem solidního herního výkonu.

Další američtí operátoři AT&T a Sprint přitom proklamují, že budou prodávat Galaxy S II s procesorem Samsung Exynos.

Zdroje: Android and Me, Phone Dog, Android Police, Android Phone Fans

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)