TOPlist

Samsung stihne představit Galaxy Note 5 před iPhonem 6S

note5_ico

S blížícím se představením phabletu Samsung Galaxy Note 5 začala po Internetu kolovat celá řada zvěstí a zpráv. V podstatě se již ví, jak bude toto zařízení vypadat, což ostatně potvrdily i kryty a obaly, určené právě pro tento model. Společnost Samsung je mezitím znepokojena svými propadajícími se zisky, takže věnuje veškerou pozornost a snahu tomu, aby udržela svou pozici na trhu. Možná i proto naplánovala představení Galaxy Note 5 z údajného původního termínu v září na polovinu srpna. Tímto rozhodnutím předběhne konkurenční Apple, který se chystá představit nové chytré telefony iPhone 6S a iPhone 6S Plus.

Přesun data představení Samsungu Galaxy Note 5 poskytne větší prostor v médiích, zatímco prezentace paralelně s iPhony, o které je taktéž značný zájem, by zbytečně ubírala tolik potřebnou pozornost. Oddělené představení vlajkových lodí řad Galaxy S6 a Galaxy Note 5 má také svůj význam: umožňuje výrobci představit každého půl roku klíčové zařízení svého portfolia a získat tak potřebný zájem médií. K podobnému kroku, jako letos, se firma rozhodla i loni, když vydala svůj Galaxy Alpha v polovině srpna, tedy v době, kdy žádný z konkurentů neohlašoval nové produkty.

V loňském roce byly telefony iPhone 6 a iPhone 6 Plus představeny šest dnů před phabletem Samsung Galaxy Note 4 V loňském roce byly telefony iPhone 6 a iPhone 6 Plus představeny šest dnů před phabletem Samsung Galaxy Note 4

V loňském roce byly telefony iPhone 6 a iPhone 6 Plus představeny šest dnů před phabletem Samsung Galaxy Note 4, což v konečném důsledku jihokorejský výrobce vyhodnotil jako nesprávné rozhodnutí. V tomto roce tedy udělá vše proto, aby novinka pomohla k lepším hospodářským výsledkům za třetí čtvrtletí roku 2015.

Samsung Galaxy Note 5: Co můžeme čekat?

Co v tuto chvíli víme o Samsungu Galaxy Note 5? V nejširším místě (u optiky fotoaparátu) měří 10,2 mm, zatímco tloušťka samotného zařízení není větší než 7 mm. Šířka telefonu má být (podle renderu) 77,3 mm, výška pak 153,3 mm. Ve srovnání s Galaxy Note 4 se má tedy nový model stejnou výšku a stejný 5,7″ displej, ale o 1,5 mm užší. Zaoblení zadní strany má za cíl zvýšit použitelnost phabletu. Stejně, jako u modelů Galaxy S6 a S6 Edge, nebude mít Note 5 slot pro paměťovou kartu.

Zdroje: Hi-Tech, Immortal.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (41)