Podívejte se na Android 5.0 na Samsungu Galaxy Note 4

note_4_lollipop

Blížícímu se uvolnění Androidu 5.0 Lollipop pro vlajkové lodě Samsungu nasvědčují stále častější úniky videí a fotografií nového prostředí na telefonech řady Galaxy (již jste mohli vidět snímky a videa Lollipopu na Galaxy S5, Galaxy Note 3 a Galaxy S4 GPE). Zatím poslední „úlovek“ se podařil redaktorům serveru SamMobile, kteří rozběhali rané testovací sestavení Androidu 5.0 na phabletu Galaxy Note 4.

Android 5.0 na Note 4: nastavení Android 5.0 na Galaxy Note 4: nastavení

Android 5.0 na Note 4: aplikace Android 5.0 na Galaxy Note 4: aplikace

Android 5.0 na Note 4: přepínače Android 5.0 na Galaxy Note 4: přepínače

Celkově vzato po vizuální stránce je vše skoro stejné, jako v případě dříve uniklého záznamu s Galaxy Note 3. Změny se dotkly nového barevného schématu grafické nadstavby TouchWiz, ikon a předinstalovaných aplikací včetně správce textových zpráv, číselníku, kalendáře, e-mailového klienta, správce úloh a hodin. Ve videu lze ale spatřit několik novinek, které jsme v předchozích únicích neviděli.

Android 5.0 na Note 4: oznámení Android 5.0 na Galaxy Note 4: oznámení

Android 5.0 na Note 4: číselník Android 5.0 na Galaxy Note 4: číselník

Android 5.0 na Note 4: kalendář Android 5.0 na Galaxy Note 4: kalendář

Například fotoaparát přinese dva nové režimy: zpomalené video a časosběrný záznam („time lapse“). Kompletní reorganizací prošlo také systémové nastavení a stahovací nabídka s přepínači a notifikacemi je v nové verzi průsvitná.

Exclusive Preview – Android 5.0 Lollipop on Samsung Galaxy Note 4

Exclusive Preview - Android 5.0 Lollipop on Samsung Galaxy Note 4

Co se týká termínu vydání, Samsung patří k nejtajemnějším výrobcům – nejen, že tuto informaci dosud nepublikoval, ale dokonce ani nikde oficiálně nepotvrdil, pro která zařízení připravuje novou verzi Androidu. Jako reálný termín se nám jeví začátek roku 2015.

Zdroje: Android Authority, SamMobile, TechTimes.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (22)