Folder Downloader for Dropbox: Stáhněte z Dropboxu celé složky

folder_downloader_for_dropbox_ico

Populární cloudové úložiště Dropbox sice soustavně zlepšuje své služby, webové rozhraní, funkce i oficiální desktopové a mobilní aplikace, nicméně jedna zásadní funkce v klientovi pro Android citelně chybí: možnost stáhnout najednou celou složku. Existuje sice řada alternativních aplikací, které umožňují úplnou nebo částečnou obousměrnou synchronizaci mezi mobilním zařízením a cloudem (například Dropsync, Dropspace a další), ale pro uživatele, kteří pouze chtějí stáhnout data, je k dispozici jednodušší a šikovnější řešení: Folder Downloader for Dropbox.

Jedná se o nástroj, jež v kombinaci s oficiálním klientem Dropboxu pro Android dovoluje stáhnout celou složku, včetně podadresářů a všech v nich obsažených souborů, do složky v lokálním úložišti vašeho telefonu či tabletu. Aplikace umí běžet na pozadí a informuje vás o průběhu stahování v oznamovací oblasti.

Jak je zřejmé z výše uvedeného, musíte mít ve vašem zařízení nainstalovaného oficiálního klienta pro přístup k Dropboxu. Za předpokladu, že již máte tuto aplikaci spárovanou s účtem na Dropboxu, pak stačí pouze spustit Folder Downloader a ověřit aplikaci.

Po spárování budete moci stahovat složky

Po spárování budete moci stahovat složky

Na následující obrazovce pak můžete vidět vaše adresáře v Dropboxu.

Na následující obrazovce můžete vidět vaše adresáře v Dropboxu

Na následující obrazovce můžete vidět vaše adresáře v Dropboxu

Stačí podržet prst na složce, kterou chcete stáhnout, …

Stačí podržet prst na složce, kterou chcete stáhnout

Stačí podržet prst na složce, kterou chcete stáhnout

… a následně budete vyzváni k zadání adresáře na vašem telefonu/tabletu, kam bude uložena. Pro snazší nalezení aplikace nabídne grafické rozhraní klasického správce souborů.

Následně budete vyzváni k zadání adresáře na vašem telefonu/tabletu, kam bude složka uložena

Následně budete vyzváni k zadání adresáře na vašem telefonu/tabletu, kam bude složka uložena

Po zvolení cílové složky klepněte na tlačítko Select, čímž zahájíte stahování vybrané složky.

Zahájení stahování vybrané složky

Zahájení stahování vybrané složky

V průběhu stahování můžete sledovat seznam již stažených souborů a složek, nebo je možné pokračovat v práci a aplikace vás upozorní, až bude stahování dokončeno.

Folder Downloader for Dropbox jsme otestovali v praxi a můžeme potvrdit, že funguje bez problémů. Jde tedy o jednoduchý a praktický způsob, jak stáhnout celé složky z Dropboxu do zařízení s Androidem. V budoucích aktualizacích aplikace bychom ale ocenili možnost vybrat a stahovat více složek najednou.

Folder Downloader for Dropbox je k dispozici zdarma v Obchodě Google, a můžete ho stáhnout prostřednictvím odkazu uvedeného níže.

XuFmp8zO GjemqIvIDzQYaV8WF6z3 RhIeUd4B27ZaoYuQznKJzU2yKIoZXvEcwrQHWQ=w124
Folder Downloader for Dropbox
Dario Solera
Verze 1.1.0.1 (6. 5. 2012)
Velikost 95 kB
2.1+


Zdarma

Účet na Dropboxu si můžete založit zde.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)