TOPlist

Flynx: Prohlížejte webové stránky rychle a chytře

Flynx

V případě, že chcete při prohlížení webu ušetřit čas, máme tu pro vás jedno velmi zajímavé řešení – aplikaci Flynx, která se na prohlížení webových stránek kouká tak trochu jinak.

Aplikace Flynx nás už při prvním použití překvapila velmi intuitivním ovládáním, pro jistotu však uživatele po spuštění velmi rychle provede jejími základními ovládacími prvky. Potěšila nás její spolupráce s ostatními aplikacemi. Když v některé z nich pracujete, můžete klikat na nejrůznější odkazy, které se otevřou na pozadí. Ty pak vyvoláte pomocí kruhové ikonky, kterou můžete libovolně pohybovat po okrajích displeje. Spolupráce s aplikacemi jako Facebook, Twitter nebo chytré karty Google je tak velmi příjemná.

Po vyvolání se vám záložky uspořádají podobně jako konverzace v Messengeru, přepínání mezi nimi je tedy velmi rychlé a příjemné. Na druhou stranu by se Flynxu dala podobnost s Messengerem i vytknout. Práce je sice příjemná, inspirace je ale zjevná.

Potřebujete ukládat stránky pro čtení offline? To zřejmě není pro Flynx žádný problém. Poklepáním na libovolný odkaz se totiž označená stránka automaticky uloží. Zatímco při poklepání na hypertextový odkaz s uložením pro pozdější čtení není problém, při poklepání na odkaz s náhledem se článek sice načte do paměti telefonu a můžete jej přečíst i po odpojení od sítě. Protože se ale jedná pouze o informace uložené v RAM, po jejím vyčištění nebo zaplnění o článek přijdete.

Jak už tomu tak u slušnějších aplikací poslední doby bývá, nabídne i Flynx barevné schéma s pravou černou, která ulehčí očím při čtení v noci, zejména pak ještě baterii majitelů OLED displejů. Další podporovanou funkcí je i inteligentní sdílení odkazů s aplikacemi třetích stran.

Během testování jsme se nesetkali s žádným zpomalením, neobjevily se ani výraznější problémy s plynulostí (LG G Flex 2 – Snapdragon 810), daly by se jí však vytknout mírné nedostatky v českém překladu. Aplikace tedy svůj účel splní. Při používání s aplikacemi jiných výrobců funguje velmi dobře. Neklade si za cíl nahradit váš stávající prohlížeč, přesto má v mobilních zařízeních svůj význam.

Flynx stahujte zdarma z Obchodu Play. Můžeme říct, že nás docela nadchl.

A co vy – stáhnete si recenzovanou aplikaci Flynx?

Flynx - Read the web smartly
Flynx - Read the web smartly
Jakub Schusser
O Autorovi - Jakub Schusser

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)