FiLIP: chytré hodinky pro děti a jejich rodiče

filip smartwatch pro deti

FiLIP jsou chytré hodinky, které umožní rodičům zůstat ve spojení s jejich ratolestmi a pomůžou je najít, když se díte například ztratí. Tyto hodinky představila americká společnost Filip Technologies a pro začátek je bude dodávat pouze na americký trh. Tyto barevné smartwatch pro nejmenší nám ale přijdou natolik zajímavé, že Vás o ně nemůžeme ochudit. 

filip smartwatch pro deti - yellow

FiLIP jsou vlastně hodinky, mobilní telefon a GPS lokátor v jednom. Hodinky jsou vodotěsné, budou dodávány v několika pastelových barvách a umožní rodičům hlídat dítě a komunikovat s ním na dálku. K hodinkám je obslužná aplikace dostupná pro platformy Android a iOS. V aplikaci je možné nastavit až 5 telefonních čísel, které mají poté v hodinkách sestupnou prioritu. Dítě může na oněch 5 čísel z hodinek volat a hovory přijímat. Tyto smartwatch umožňují také jednostrannou SMS komunikaci, kdy může rodič na hodinky zasílat krátké zprávy, opačný směr není z důvodu zbytečně vysoké náročnosti pro dítě dostupný.

filip smartwatch pro deti - blue

Nejzajímavější a pro někoho možná i nejkontroverznější funkce je ale možnost lokalizace hodinek na dálku. Hodinky obsahují kromě GSM také GPS a WiFi a pomocí všech těchto technologií dokáží určit polohu dítěte s velkou přesností. V aplikaci je možné nastavit bezpečné zóny. Když dítě do bezpečné zóny dorazí nebo ji naopak opustí, rodič je upozorněn Push notifikací na svém telefonu.

filip smartwatch pro deti - red

V případě, že se dítě dostane do nebezpečí, stačí, aby na 3 sekundy podrželo červený knoflík a SMS s jeho polohou se odešle na všechna uložená telefonní čísla. Ihned se také začne nahrávat zvuk v okolí a FiLIP vytočí první číslo v řadě. Pokud se nedovolá, pokračuje v seznamu dále až do chvíle, než hovor někdo přijme.

filip smartwatch pro deti - green

 

Co říkáte na takovýto elektronický obojek, pořídili byste ho dítěti?

zdroj: Engadget, Filip Technologies

Ondřej Mika
O Autorovi - Ondřej Mika

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (23)