TOPlist

Google začal lépe detekovat falešné recenze v Google Play

Falešné recenze Google Play

Již nějakou dobu je Google Play místem, kde se objevují falešné pětihvězdičkové hodnocení aplikací a her. Ty si ve většině případů koupili vývojáři, kteří tak doufají, že se můžou díky vysokému hodnocení dostat do povědomí lidí. To se ale brzy změní, falešné recenze by měly být odstraněny.

Falešné recenze by brzy měly zmizet z Google Play

Před několika měsíci Google oznámil, že hledá způsoby, jak bojovat proti těmto podvodným hodnocením, kterým si vývojáři zvyšují důvěryhodnost a hodnotu hry. Vypadá to, že Google našel konečně ty správné způsoby.

falesne-recenze_priklad

Pro většinu lidí se toho moc nezmění, jen budou mít přesnější výsledky u hodnocení aplikací a her. Změna nastane pro vývojáře, kteří používají služby třetích stran, aby si nabrali vysoké hodnocení. Recenze a hodnocení by mělo být čistě organické a pocházet od skutečných uživatelů.

Čas teprve ukáže, jak účinné jsou nové techniky Googlu v boji proti nepřesnému hodnocení. Co se přesně změnilo, samozřejmě Google neprozradil. Bylo by tak mnohem jednodušší nový systém identifikace obejít.

Narazili jste už v Google Play na hru nebo aplikaci, která měla vysoké hodnocení, ale ve skutečnosti vůbec neodpovídalo kvalitě?

Zdroj: phandroid.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)