TOPlist

Facebook aplikace pro Android testuje funkci úspory dat

facebook aplikace

Aplikace Facebooku na Androidu je už klasickou stálicí v pomyslném seznamu největších žroutů dat i baterie. Stejně tak je však nedílnou součástí spousty smartphonů, a to i přes různé úsporné alternativy. Většina uživatelů zkrátka rezignovala a pojídání dat společně s procenty baterie zkrátka akceptuje. Přes různé pokusy podobnému drancování zamezit se Facebook zatím příliš nepředvedl – nyní však testuje speciální funkci implementovanou přímo v nastavení aplikace. Podaří se?

Facebook a nová funkce úspory dat

Právě aktivně testovaná funkce má uživatelům přinést více kontroly – tlačítko v nastavení aplikace si bude moct uživatel zapnout či vypnout sám. Konkrétně se jedná o funkci „Úspora dat“ a podobná je možnosti přístupné například v prohlížeči Chrome. Podle všeho však nebude mít aktivní úspora tak velký dopad, jaký bychom si přáli. Funkce totiž při brouzdání Facebookem v oficiální aplikaci pouze smrskne velikost načítaných obrázků.

facebook-data

Fotografie a další nahrané obrázky sice samy o sobě konzumují velké množství dat – bude však pouhé smrsknutí té proměnné na větší úsporu dat stačit? Doufejme, že se jedná o první a logický krok k dalším možnostem zamezení odtékání drahých megabajtů.

Zdroj: androidpolice.com

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)