TOPlist

Facebook testuje v aplikaci pro Android spodní navigační panel

facebook-testuje-spodni-navigacni-panel-ico

Dá se říci, že prakticky v jakémkoli okamžiku Facebook testuje na svých uživatelích nejrůznější novinky. Zatím posledním přírůstkem, který objevili všímaví uživatelé, je spodní navigační panel.

Jistě není bez zajímavosti, že ačkoli na snímku obrazovky je k vidění spodní navigační lišta, stále je k dispozici horní panel nástrojů. To může být vůči uživatelům poměrně matoucí, nicméně možná se jedná o metodu, jak zjistit, které ovládací prvky budou mít větší ohlas. Jistě není bez zajímavosti, že ani testované provedení nedodržuje zásady Material Designu, který říká, že pro takové účely by měly být použity záložky. Také místo textových popisků by měly být používány grafické symboly. Neochota Facebooku řídit se designovým jazykem Googlu je však bohužel takovou nepsanou tradicí.

Co vlastně Facebook testuje?

V dolní liště se tedy objevují sekce Domovská stránka a Prozkoumat. Bohužel první uživatel, který snímek pořídil, blíže neupřesnil, co vlastně karta Prozkoumat nabízí. Další však postupně skládají obrázek o tom, co spodní navigační panel přináší. Uživatel, který se podepsal jako Kranti Deep, předpokládá, že v této sekci bude Facebook ukazovat obsah ze stránek, které se podobají těm, jež uživatel v minulosti označil jako To se mi líbí. Jako další potvrdil tuto teorii Brit Sean Powell, který se zapojil do beta testování. Nová nabídka se mu začala zobrazovat před několika dny. Podle něj se v sekci Prozkoumat objevují stránky a příspěvky, které jsou podobné těm, jež označil palcem, nebo které se líbily jeho přátelům.

Podobné poznatky má také Gabriel Melo: „Nezdá se, že by karta Prozkoumat dělala něco zvláštního. Ukazuje příspěvky ze stránek, které jsem označil To se mi líbí, nebo je sleduji, ale zdá se, vybírá ty „méně relevantní“ (které se za normálních okolností nezobrazily na domovské stránce). Kromě toho se zde ukazuje podporovaný obsah ze stránek podobných těm, které se mi líbí.“

Z dosavadních reakcí lze tedy soudit, že nový spodní panel Facebook testuje jen na vybraném vzorku beta testerů. Pokud byste se chtěli stát beta testery, máte možnost se přihlásit do programu testování nevydané verze aplikace Facebook. Poté, co potvrdíte, že se chcete stát testerem, obdržíte aktualizaci s testovací verzí. Jestliže aplikaci Facebook nainstalovanou nemáte, budete si ji muset nejprve stáhnout z Obchodu Play. Poté obdržíte aktualizaci s testovací verzí. Dodání aktualizace na testovací verzi může trvat několik hodin. Upozorňujeme však, že testovací verze mohou být nestabilní nebo obsahovat chyby.

My jsme zapojení do beta programu vyzkoušeli, k testování jsme dostali verzi s číslem 112.0.0.5.70, nicméně spodní navigační panel naše aplikace nenabízela.

Co říkáte na novou sekci Prozkoumat? Myslíte, že ji využijete?

Zdroje: androidpolice.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)