Facebook Messenger získává podporu skupinových hovorů

messenger

Facebook tlačí na pilu. Chce, aby se jeho komunikační aplikace Messenger stala v podstatě tou jedinou, kterou potřebujete ke svému životu. Aby se uživatelé nenudili, přidal Facebook do svého komunikátoru například několik skrytých her. Aplikaci ale nadále vylepšuje i úrovni nejrůznějších funkcí. V USA si již nějaký čas mohou uživatelé Messengeru posílat peníze nebo skrz něj nakupovat. A funkcí je čím dál více.

Facebook a hovory? Nic nového. Ale skupinové hovory? To už je jiná

Hovory mezi uživateli už umí Facebook Messenger docela dlouho. Hovory jsou kvalitnější než běžné telefonní, protože díky přenosu po internetu může být využit HD zvuk. A kupodivu ani na spotřebovaná data není takový hovor nijak zvlášť náročný. To všechno již ale pravděpodobně znáte, tedy pokud Messenger používáte.

facebook Messenger - skupinové hovory

Během následujících 24 hodin bychom ale měli dostat aktualizaci, která svou novou funkcí hodlá konkurovat třeba službě Skype od Microsoftu nebo Hangouts od Googlu. Novinkou totiž budou skupinové hovory. Jenže Facebook jde dál než Google i Microsoft. Messenger totiž údajně zvládne spojit až 50 účastníků skupinového hovoru. Takový Skype zvládne maximálně 25 uživatelů a Hangouts dokonce jen 10. Co ale Messengeru chybí, jsou videohovory. Ty samozřejmě Skype i Hangouts nabídnout mohou.

Asi jen velmi málo uživatelů využije připojení 50 účastníků k hovoru bez videa. Každý by se v záplavě hlasů asi snadno ztratil a byl by nepořádek v tom, kdo vlastně v jakou chvíli mluví. Možné využití by se dalo najít v korporátní sféře, ale ani zde si nejsme jistí, zda nebude Skype lepší volbou.

Myslíte si, že bude mít funkce skupinového volání na Facebooku úspěch?

Zdroj: androidauthority.com

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)