TOPlist

Facebook Messenger Lite se rozšiřuje: Oficiálně je dostupný i v Česku

Facebook Messenger Lite

Facebook Messenger Lite byl poprvé spuštěn minulý rok v říjnu, ale pouze v pěti státech. Postupně se rozšiřoval hlavně na rozvojové trhy. Dnes se ale dostalo na velkou část světa v čele s Německem, Itálií nebo Českou republikou. Aplikaci už tak můžete bez problémů stahovat přímo z Google Play.

Facebook Messenger Lite už není určen jen pro rozvojové země

Původní plán Messengeru Lite byl takový, že Facebook chtěl dostat své služby do míst, kde lidé nemají možnost kupovat si dražší telefony a nemají k dispozici rychlé internetové připojení. Klasická Facebook Messenger aplikace na takových místech nefunguje moc dobře, a to díky tomu, jak pořád bobtná a přidávají se do ní nové a nové funkce.

Nyní ale s globálním spuštěním Messengeru Lite už to je jinak. Aplikace se dostává do 132 zemí po celém světě. Podle Facebooku je určena všem, kteří nemají ve svých chytrých telefonech příliš mnoho paměti, nebo jsou jejich zařízení příliš stará na to, aby spustili nejnovější verzi programu Messenger. Ve skutečnosti si ale troufáme tvrdit, že podstatná část uživatelů Lite verze si ji nainstalovala, protože nepotřebují nové funkce, které Facebook chystá.

Messenger Lite
Messenger Lite

Jaké aplikace používáte ke komunikaci přes Facebook? Zkusíte Lite verzi Messengeru?

Zdroj: phonearena.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (14)