TOPlist

Facebook opět nutí uživatele stahovat další aplikaci. Tentokrát kvůli fotkám

facebook-edge-2G-zrychleni-729×478

Facebook si zamiloval práci s aplikacemi. V současnosti jich má v Obchodě Play rovných třináct. Jednou z nich pak je i aplikace Moments. Původně byla zamýšlena jako místo, kde budou sdíleny fotky, na nichž jste spolu se svými přáteli na nejrůznějších událostech či v různých momentech. Nyní se z ní ale stává podobná služba, která jednoznačně chce konkurovat Fotkám od Googlu. Stává se z ní místo pro všechny vaše fotografie.

Facebook vás o tom nejprve obeznámí skrze Photo Sync, a poté automaticky nahraje všechny soukromé fotky z fotoaparátu do soukromého alba na Facebooku. Stejně, jako to dělá i spousta dalších cloudových služeb a aplikací. Facebook již začal oznámení distribuovat mezi své mobilní uživatele, k úplnému přepnutí služeb dojde 10. ledna. Pokud po něm budete chtít použít Photo Sync, budete muset mít nainstalovanou aplikace Moments.

Mnoho lidí nenávidí stahování dalších aplikací, podobných jako je tato, kdy může být funkce každé z několika aplikací zastoupena jednou jedinou. Je tu Messenger, Správce skupin a nyní i Moments. Osobně tento krok vítám, protože základní aplikace Facebooku je notoricky známá pro svou náročnost na hardware i baterii. Pokud tedy nepotřebujete přímo svou zeď, základní aplikaci již vlastně nebudete potřebovat. Moments tedy nejspíše nainstaluji.

Aplikace prozatím není v naší zemi dostupná, ale to by mohlo být jen otázkou času.

Moments by Facebook
Moments by Facebook

A co vy? Vypustíte stream modré sítě z mobilu? Nebo budete Facebook nenávidět pro dělení služeb?

Zdroj: Phandroid

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (18)