ES File Explorer prošel kompletní změnou designu. Chcete zkusit Material?

es_file_explorer_ico

Spolehlivý, relativně malý a mezi uživateli oblíbený – takový je správce souborů ES File Explorer, který se může pochlubit již více než sto miliony stažení. Aplikace, která si získala popularitu především stabilitou a širokou škálou nabízených funkcí, přichází v nejnovější verzi 4.0 s novým vzhledem, odpovídajícím posledním designovým trendům Material.

Nové výchozí uživatelské rozhraní se zbavilo černých a šedých odstínů ve prospěch bílé a modré barvy. Spodní panel nástrojů se přesunul nahoru, s výjimkou v podobě tlačítka pro založení nového souboru a nové složky. Tyto dvě funkce zajišťuje pro design Material obvyklé plovoucí kulaté tlačítko v pravém dolním rohu.

ES File Explorer - nové plovoucí tlačítko ES File Explorer – nové plovoucí tlačítko

Aplikace ve čtvrté verzi zatím není k dispozici v Obchodě Play a v tuto chvíli není jisté, kdy bude do oficiálního repozitáře uvolněna. Ještě v pondělí 3. srpna ráno zde byla ke stažení verze s číslem 3.2.5.5. K dispozici není ani seznam provedených změn – můžeme tak předpokládat, že kromě kompletní renovace vzhledu přichází zatím poslední verze s obvyklým balíkem oprav chyb a vylepšením výkonu.

ES File Explorer File Manager
ES File Explorer File Manager

Kde stáhnout ES File Explorer ve verzi 4.0?

ES File Explorer verze 4.0 je tak aktuálně dostupná pouze skrze alternativní zdroje, jako je například APKMirror (instalační balíček je velký 5,5 MB).

Je otázkou, jak nové rozhraní přijmou stávající uživatelé, kterým často vyhovuje dosavadní prostředí. Aplikace se může pochlubit průměrnou známkou 4,5, což svědčí o tom, že je s ní drtivá většina uživatelů spokojena. ES File Explorer nominovali redaktoři také v rámci našeho seriálu ve článku SvětAndroida doporučuje: 6 správců souborů. Redaktor Martin Klapetek tehdy svého favorita popsal slovy: „Správce souborů téměř nepoužívám, a když už musím, tak většinou sáhnu po ES File Explorer a to jednoduše proto, že mi zeje v telefonu už dlouho. ES FE toho umí hodně, já ale většinou využívám jen základ (kopírování, přesouvání, mazání) a to plní skvěle, nemám tedy nutnost hledat něco nového :)“

Zdroje: Android Police, Android Authority.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (18)