Grafici se v Googlu nenudí: Emoji ikony se po roce opět kompletně předělávají

emoji ikony

V Androidu 7 Nougat jsme se dočkali velkých změn u Emoji, kdy se Google po několika letech rozhodl změnit jejich design. Dlouho to ale nevydrželo Emoji ikony opět prochází změnou i v Androidu O, a to ještě ve větší míře.

Emoji ikony s „blobem“ končí

Emoji ve tvaru Blobu jsme mohli vidět v Androidu od verze 4.4, což je rok 2013. Od té doby se dvakrát změnily. Poslední designová změna proběhla minulý rok při oznámení Androidu 7 Nougat. Z nějakého důvodu ale vydrží v telefonech pouze jednu aktualizaci. Od Androidu O přichází nový design Emoji, který nyní mnohem více připomíná iOS. A to jak vzhledem charakterů, tak i náznakem 3D.

I když se to pravděpodobně hodně lidem nebude líbit, má to jeden kladný bod. Emoji mají různé styly, můžeme vidět odlišné od Microsoftu, Samsungu, HTC, Applu, Googlu atd. Nyní ale Emoji od dvou velkých firem (Apple a Google) vypadají velmi podobně, takže zde máme náznak standardizace. To je určitě dobře, protože díky tomu by se mohl zmenšit počet nedorozumění, které vznikají u emotikon, které na odlišných zařízeních vypadají úplně jinak.

Jak se vám líbí nové Emoji ikony pro Android O?

Zdroj: phandroid.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)