Dolphin Browser HD 8.0 přináší přepracovaný Sonar, podporu gest a nové menu

dolphin

Jeden z nejoblíbenějších alternativních webových prohlížečů Dolphin Browser HD byl včera aktualizován na verzi 8.0. Novinky se soustředily především na ovládání.

Přibyla podpora gest, pozornost byla věnována hlasovému ovládání Sonar, které mohou uživatelé znát již z předchozích verzí tohoto browseru. Původně dvě funkce byly spojeny do jednoho rozhraní a hlasové vyhledávání lze nyní nastavit jako výchozí. Podle redaktorů serveru Mobile Syrup sice funguje tento způsob hledání dobře, nepřekonává však obdobnou funkci od Google.

Změnil se také přístup k menu: tahem prstu zleva doprava se zobrazí nová lišta záložek, která je designově čistší než v předchozích verzích, zatímco opačný pohyb vyvolá nový panel s doplňky.

Tahem prstu zleva doprava se zobrazí nová lišta záložek

Tahem prstu zleva doprava se zobrazí nová lišta záložek

Tahem prstu zprava doleva vyvoláte nový panel s doplňky.

Tahem prstu zprava doleva vyvoláte nový panel s doplňky.

Při dlouhém tapnutí na stránce by se mělo objevit kontextové menu, nabízející výběr textu, vyhledávání v rámci stránky a zavření aktuálního panelu. Výběr textu dále umožní kopírovat, vyhledávat, sdílet nebo přeložit zvolené slovo či větu. Pod pokličkou pak došlo ke zvýšení stability a výkonu.

Dlouhé tapnutí na stránce vyvolá kontextové menu.

Dlouhé tapnutí na stránce vyvolá kontextové menu.

Dolphin Browser HD je nabízen zcela zdarma a aktuální verzi si můžete stáhnout a nainstalovat z odkazu níže. Jak jste již patrně zachytili z pořízených snímků, aplikace je lokalizována do češtiny.

Dolphin Browser™ HD
Dolphin Browser
Verze 8.0.0 (12. 4. 2012)
Velikost 3,0 MB
2.0.1+

suS+EOIAAAAASUVORK5CYII=
Zdarma

Zdroje: Android Phone Fans, Mobile Syrup, Android Police a Droid Life.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)