Aplikace DevCheck: Prozradí vše, co o vašem telefonu potřebujete vědět

DevCheck

Jaká jsou použita jádra procesoru a na jaké běží právě teď frekvenci? Jak rychlá je RAM paměť? Jaké napětí a teplotu má baterie? Tyto a spoustu dalších otázek zodpoví aplikace DevCheck, kterou si dnes představíme.

DevCheck: Kompletní informace o telefonu. Zdarma a bez reklam

Některé informace o hardwaru i softwaru nám sice prozradí samotný systém Android, není to však mnoho a většinou nezachází do velkých detailů. Na Google Play však existuje nespočet aplikací, které toho prozradí o telefonu přeci jen o něco více. Jednou z nich je i DevCheck, který nás zaujal svou jednoduchostí a přehledným prostředím. Aplikace je navíc zdarma a bez reklam.

Úvodní prostředí aplikace je rozděleno na sérii záložek, které v sobě sdružují důležité informace. Dozvíme se například o:

  • procesoru a jeho jádrech,
  • grafickém čipu,
  • paměti,
  • systému Android,
  • baterii,
  • možnostech konektivity,
  • fotoaparátu,
  • senzorech a další.

Podrobné informace o hardwaru

Úvodní záložka s názvem Přehled v sobě spojuje nejdůležitější informace, které většinou uživatelé hledají. Nalezneme zde například počet jader procesoru a jejich frekvenci, teploty, obsazení pamětí či vytížení sítě. Většina voleb nabídne ještě detailnější prozkoumání pomocí tří teček, které zobrazí další informace. V záložce hardware nalezneme podrobné představení použitého čipu, CPU a grafického akcelerátoru. Nechybí údaje o počtu jader, frekvencích, výrobním procesu, paměti či třeba displeji.

Fotoaparát a senzory

Šikovná je v našich očích záložka fotoaparát, ve které DevCheck zobrazí mnohdy i těžko dohledatelné informace. Například fyzickou velikost snímače, podporu RAW, clonu či rozsah ISO. Součástí je trochu netypicky i sekce o senzorech, která uvádí všechny použité senzory telefonu, jejich označení i základní informace (senzory přiblížení, magnetické senzory, gyroskop a další).

Sítě a konektivita

Detailnější informace o připojení k bezdrátovým sítím lze sledovat v této části. Hodí se například rychlý přehled WiFi sítě (síla signálu, MAC, IP adresy, frekvence, rychlost) i údaje o mobilní síti. Tato sekce nám mimo jiné také prozradí, zda si telefon poradí s 5GHz pásmem (Podpora pásma 5 GHz). A to se může hodit.

Aplikace, baterie a systém

Poslední tři záložky zobrazují povětšinou informace, které lze nalézt i v sekcích systému a hodí se spíše jen pro ucelení aplikace. Část Aplikace zobrazí skutečně jen výpis všech programů, které jsou nainstalovány v telefonu. V sekci Baterie lze sledovat nejen úroveň nabití, teplotu či kapacitu, ale i třeba napětí či typ baterie. V Systému je možné vyčíst verzi operačního systému, jádra, sériové číslo nebo označení telefonu.

Rychlý přehled informací o telefonu

Aplikace DevCheck nám v mnoha směrech připomíná nedávno testovanou My Device. Obě aplikace toho možná nenabídnou tolik jako známí konkurenti CPU-Z či Aida64, vynikají ale především jednoduchostí. V případě aplikace DevCheck oceňujeme moderní kabátek, v kterém jsou všechny potřebné informace přehledně uspořádány. Aplikace je v základní verzi, která nepostrádá nic důležitého, zdarma. Po investování 44 Kč můžete používat informace v notifikační liště, aktivovat tmavý režim či měnit barvy.

DevCheck Device & System Info
DevCheck Device & System Info

Jakou aplikaci pro sledování informací o telefonu používáte vy?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)