Daydream VR je možné spustit i na telefonech, kterým chybí podpora (root)

daydream vr

Server Reddit se hemží hromadou zajímavých informací. Nyní jsme shodou náhod narazili na vlákno, ve kterém zjišťujeme, že podpora Daydream VR platformy se dá „získat ručně“ třeba i na oficiálně nepodporovaný Nexus 5X. Údajně je pravděpodobné, že by stejný postup měl dokonce fungovat i na dalších zařízeních. V každém případě je ale podmínku nejméně Android 7.0 Nougat. Pro začátek je nutné zdůraznit, že aby bylo možné podporu platformy Daydream VR zprovoznit, je třeba udělit telefonu práva superuživatele, tedy root. Také musíme upozornit, a to je velice důležité, že pokud se rozhodnete vyzkoušet to, veškeré kroky budete provádět na vlastní riziko, protože jde o zásah do systému.

uk_daydream-home-ui

Jak zprovoznit Daydream VR na Nexusu 5X (a dalších smartphonech)?

Jak jsme již zmínili, pro začátek je nutné mít práva superuživatele, tedy root (pokud nevíte jak na něj, zkuste Googlit). Pokud první podmínku splňujete, můžete klidně pokračovat k dalším krokům:

  1. Otevřete si libovolný prohlížeč souborů, který vám umožňuje procházet soubory a složky v root adresáři systému.
  2. Otevřete následující adresář: /system/etc/permissions/
  3. Otevřete soubor handheld_core_hardware.xml
  4. Přidejte do souboru následující řádky:
    <feature name=“android.software.vr.mode“ />
    <feature name=“android.hardware.vr.high_performance“ />
  5. Soubor uložte a restartujte telefon, aby systém implementoval změny

 

Nyní byste měli být schopni nainstalovat aplikaci Daydream, stejně tak jako aplikace, které byly pro Daydream VR navrženy. Zatímco původní příspěvek na Redditu mluví čistě o Nexusu 5X, v komentářích pod ním a v dalších vláknech se můžeme dočíst, že se tento husarský kousek povedl například i na zařízeních LG V20, Nexus 6P nebo i některých jiných zařízeních s Androidem 7.0 Nougat.

daydream-vr

Na druhou stranu je dobré zmínit také opačný břeh uživatelů, kteří to již zkusili a neuspěli. Zatímco někteří hlásí, že jim aplikace stále nejde nainstalovat, jiní tvrdí, že sice funguje, ale značně se laguje. Další zase hlásí problémy s výdrží baterie. Ti, kteří neměli štěstí vůbec pak skončili v tzv. „bootloopu“, kdy telefon nemůže nastartovat. Takových je ale minimum a je tedy pravděpodobné, že s největší pravděpodobností udělali chybu někde během zadávání částí systémového kódu.

Nakonec už tedy zbývá jen pořídit si headset Google Daydream View, abychom si zážitek z vrtuální reality mohli užít naplno. Co si budeme povídat, proti Cardboardu zvyšuje pohodlnost o 1000%.

Zdroj: reddit.com

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)