CyanogenMod přidává do „nočních sestavení“ možnost nahrávání hovorů

android_call_ico

Nejpopulárnější alternativní ROMka CyanogenMod přichází s další užitečnou funkcí – možností pořizování nahrávek telefonních hovorů. Bohužel se tato „vychytávka“ zatím objevila jen v testovacích „nočních sestaveních“ („nightly builds“) a její aktivace není tak jednoduchá, jak bychom si představovali. Ve výchozím stavu je navíc tato funkce vypnutá s ohledem na odlišné právní pojetí pořizování nahrávek v jednotlivých zemích. V oficiálním seznamu změn, provedených v ROMce CM, se 6. srpna objevila tato položka: „Implementace služby nahrávání hovorů, zobrazení nahrávek a jejich přehrání z historie volání“.

CyanogenMod přidává  možnost nahrávání hovorů CyanogenMod přidává možnost nahrávání hovorů

Jestliže se rozhodnete funkci využít, budete ji muset zkompilovat ze zdrojových kódů a povolit prostřednictvím systémové vlastnosti persist.call_recording.enabled. Pokud vám tento proces připadá zbytečně komplikovaný, pak druhá cesta vede skrze modul Xposed, který funkci povolí na „nočních sestaveních“ ze 14. srpna a novějších.

Co se týká kvality zvuku pořízených nahrávek, je údajně dobrá, na druhou stranu ale nebudí nadšení. Můžeme doufat, že funkci nahrávání hovorů vývojáři věnují o něco více času a zpřístupní ji uživatelům jednodušší cestou. Zatím to vypadá, že CM nemá zájem dávat toto rozšíření k dispozici všem. Budoucí partneři CyanogenMod se budou moci rozhodnout, zda nahrávání hovorů ve výchozím nastavení povolí, či nikoli.

CyanogenMod přidává možnost nahrávání hovorů CyanogenMod přidává možnost nahrávání hovorů

Nutno podotknout, že některé alternativní ROMky, jako například MIUI, stejně jako firmwary některých výrobců (např. Samsung), mají nahrávání hovorů „v základní palubní výbavě“. Pro tyto účely je také v Obchodě Play k dispozici několik aplikací – na našem portále jsme například recenzovali aplikace Call Recorder, MP3 InCall Recorder & Voice a Total Recall (Call Recorder).

Zdroje: Android Police, CyanogenMod.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)