TOPlist

CyanogenMod uvolňuje verzi 12.1 s Androidem 5.1

CM121_ICO

Vývojáři patrně nejpopulárnější alternativní ROMky CyanogenMod včera na oficiálním blogu oznámili, že zahajují uvolňování „nočních sestavení“ („nightly“) verze 12.1, která je postavena na nejnovějším Androidu 5.1 Lollipop. K vypuštění dlouho očekávané verze tak dochází s týdenním zpožděním proti původnímu plánu (viz aktualita CyanogenMod 12.1 s Androidem 5.1 by měl přijít tento týden).

Uživatelé, kteří používají CyanogenMod 12.0, mohou provést aktualizaci na novější verzi, nicméně budou muset manuálně aktualizovat aplikace třetích stran, konkrétně Gapps (balík aplikací Google), jež nejsou kompatibilní s Androidem 5.1. Je také nutné počítat s tím, že se jedná o jedno z prvních testovacích sestavení, které může obsahovat řadu chyb a problémů. V případě zjištění chyby je vhodné poskytnout zpětnou vazbu, aby mohla být opravena. Pokud je pro vás důležitým faktorem stabilita systému, pak je doporučeno v tuto chvíli ROMku neinstalovat.

CyanogenMod uvolňuje verzi 12.1 s Androidem 5.1 CyanogenMod uvolňuje verzi 12.1 s Androidem 5.1

Vývojáři také krátce komentovali aktuální zprávu, podle které Cyanogen OS bude využívat služby Microsoftu. Cyanogen OS je komerční verze firmwaru a CyanogenModu, který je open source, se tato informace žádným způsobem nedotkne. CyanogenMod hodlá nadále zůstat na neutrální půdě a volbu poskytovatelů a aplikací nechává na uživatelích.

CyanogenMod 12.1 nightly si uživatelé podporovaných zařízení budou moci stáhnout během následujících hodin z oficiálního webu.

Podrobnosti o tom, co nová verze přináší, jsme přinesli ve článku Novinky v ROMce CyanogenMod verze 12 a 12.1 z deníčku vývojářů.

Zdroje: Android Authority, Android Beat, oficiální blog CyanogenMod, SmartDroid.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (27)