Crowdfundingové projekty #5: Všestranný projektor Lighty

qz0eksyyb0n0rbsok2jl

Pokud si vybíráte zařízení jako je projektor, patrně se porozhlédnete po klasických strojích, které dokážou zobrazit obsah z počítače nebo i telefonu. Mezi jejich nevýhody však patří poměrně velké rozměry, jediná funkce, nutnost propojení kabelem a možnost promítání pouze na stěnu. Nový projekt stojící za produktem Lighty vás zbaví těchto neduhů a přidá mnohé další funkce. Zajímavostí je, že pochází z Rumunska, které si většina z nás s technickým pokrokem nespojí.

Projektor, natáčení, reproduktory a další výbava Lighty

Lighty na první pohled upoutá už svou velikostí, která se oproti ostatním projektorům o hodně zmenšila, ale tuto výhodu shazuje přítomnost tabletu, dvojice silných 6W reproduktorů a mnoho senzorů, díky nimž je celé zařízení velké jako klasický projektor. Odlišuje se ve funkcích. Zatímco klasický projektor dokáže jen promítat obraz, Lighty dokáže mnoho jiného. Má v sobě zabudovaný systém, který mu umožní naklonit se jakýmkoliv směrem včetně automatického zaostřování obrazu, aby se dalo promítat na jakoukoliv stěnu nebo strop v místnosti.

Zároveň si zapamatuje polohu, v níž se nacházel naposledy a do které se automaticky vrátí, když je znovu aktivován. Zapnout se dá tlačítkem nebo dvojím poklepáním, vypnout třeba položením ruky těsně před zdroj vycházejícího světla. Jak už bylo zmíněno na začátku tohoto odstavce, Lighty má silné a kvalitní reproduktory, jež by vám měly zajistit zážitek, kterého se ze šumítek z tabletu nedočkáte. Se zvukem souvisí i další funkce, tou je možnost přehrávání internetových rádií. Dále jej můžete ovládat hlasem, což by mohlo být v domácnosti využitelné. Tvůrci dále doporučují použití při prezentacích díky rozměrům a všestrannosti. Lighty v sobě obsahuje Bluetooth i Wi-Fi a spoustu dalších senzorů, díky nimž by mohl posloužit jako základ pro centrum chytré domácnosti.

Cena a dostupnost

Tvůrci se aktuálně nacházejí na začátku své crowdfundingové kampaně na portálu Indiegogo. Z požadovaných $15 000 (360 000 Kč) zatím vybrali patnáctinu, ale stále jim zbývají dva měsíce do konce. Zařízení budou dostupná od dubna příštího roku za cenu kolem $800 (19 000 Kč).

Zdroj: Indiegogo.com.

Jaromír Šolc
O Autorovi - Jaromír Šolc

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)