COF-WI: kávovar ovládaný z mobilu uvaří kafe na dálku

cof-wi_ico

Na Kickstarteru najdete mnoho zajímavých a často až absurdních projektů. K těm, jež se pohybují na hraně mezi těmito dvěma hodnoceními, patří jistě i chytrý kávovar COF-WI. Hlavní pointa spočívá v tom, že je možné ho ovládat z chytrého telefonu. Dokáže připravit až šest šálků kávy.

COF-WI – Soon available on Kickstarter

COF-WI - Soon available on Kickstarter

Za projektem stojí dva studenti technických oborů, kteří tímto způsobem chtějí využít své schopnosti, a uvést do praxe získané technické znalosti. Myšlenka dálkově ovládaného kávovaru přišla během týmové práce na školním projektu, kdy sice každý měl chuť na šálek kafe, ale nikdo se neměl k jeho přípravě. Po vyzkoušení několika řešení se rozhodli přijít s vlastním kávovarem. Spočítali, že přípravou kávy a čekáním stráví člověk průměrně jeden den ročně. Právě ten s kávovarem COF-WI můžete ušetřit.

Hlavní výhody kávovaru COF-WI Hlavní výhody kávovaru COF-WI

Přípravu kávy můžete zahájit z postele, z jídelny, během diskuze s přáteli nebo třeba při vítání návštěvy. Přístroj přitom dokáže připravit až šest šálků.

Jak COF-WI funguje?

Zařízení se skládá ze dvou částí: dolní díl je v podstatě rotující zásobník pro šálky, zatímco horní se stará o přípravu lahodného nápoje. Přístroj spolupracuje s chytrými telefony – k dispozici budou aplikace pro iOS a Android. Z aplikace si jednoduše zvolíte, kolik káviček si přejete přichystat, a nemusíte trávit čas u kávovaru.

Zařízení se skládá ze dvou částí Zařízení se skládá ze dvou částí

Můžete si také nastavit automatickou přípravu kávy k vašemu rannímu probuzení. Až vstanete z postele, bude na vás čekat vaše pravidelná dávka kofeinu. Funguje to i v rámci početnější rodiny, kdy si každý člen může nastavit čas vstávání. Kromě dálkového ovládání lze zahájit přípravu kávy také přiložením telefonu k přístroji. V tomto případě se k objednání používá technologie NFC.

Patrně nejrevolučnějším prvkem tohoto kávovaru je možnost přípravy více káv díky rotujícímu zásobníku s šálky. Přístroj detekuje dokončení přípravy a sám se postará o výměnu šálku a kávové kapsle.

Kde a za kolik COF-WI pořídíte?

Autoři projektu zatím shánějí finance na spuštění sériové výroby. Za tímto účelem spustili kampaň na crowdfundingovém serveru Kickstarter, kde hodlají vybrat 45 000 dolarů (asi 1,1 milionu korun). Poněkud netradičně nabízejí zvlášť rotující zásobník a samotný kávovar – každý díl za cenu 40 dolarů. Do Česka je však nutné počítat s poštovným ve výši 20 dolarů, takže objednávka za celý set přijde na necelé tři tisíce korun.

Zdroj: kickstarter.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)