Změny u Lenova: Budoucí telefony budou mít čistý Android

cisty android lenovo

společnost lenovo oznámila velice zajímavou novinku. budoucí telefony s touto značkou již nebudou mít grafickou nadstavbu vibe pure ui, místo toho bude v telefonech čistý android.

čistý android bude ve všech budoucích lenovo telefonech

grafická nadstavba lenovo telefonů je už nějaký ten čas vibe ui, v loňském roce se pak přejmenovala na vibe pure ui. právě slovem “pure” chtělo lenovo ukázat snahu omezit bloatware ve svých telefonech. jenže nyní se čínská společnost rozhodla zajít ještě o krok dále.

za několik dní jde v indii do prodeje nový telefon lenovo k8. nejzajímavější je na něm to, že se jedná o první lenovo telefon, kde bude čistá verze androidu 7.1.1. podle lenova mnoho lidí chce v telefonech čistou verzi androidu, navíc jím to pomůže s rychlejšími aktualizacemi. k dispozici nejsou všechny detaily, nicméně dá se předpokládat, že se nebude jednat o stejnou verzi androidu, jaká je třeba v pixel nebo nexus telefonech.

to na druhou stranu nemusí být špatně, velice pravděpodobně v systému bude předinstalovaných několik vylepšení, jako třeba u telefonů řady moto, které také patří pod lenovo. může se jednat o podporu gest, mobilní dolby atmos apod. co se týče vzhledu, tak se systém u moto telefonů téměř neliší od pixelu, jak můžete vidět výše na screenshotech.

chtěli byste čistý android u všech telefonů, nebo vám nadstavby vyhovují?

zdroj: androidauthority.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)