Čínský telefon Vivo Xplay 3S představen – 2K displej, 3GB RAM a snímač otisků

xplay3s-section12-mobile1

Displeje v mobilních telefonech se opět posouvají vpřed – rozlišení již dosáhlo brutální hodnoty 2560 x 1440 pixelů a výrobci nám začínají dávat najevo, že Full HD již nestačí. O tuto „revoluci“ se postarala čínská společnost Vivo, která představila svůj smartphone Xplay 3S. Ten nabídne 6″ displej s 2K rozlišením (490 PPI), velmi výkonný čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 800 ve vylepšené verzi 8974AB, 3GB RAM paměť, 32GB vnitřní úložiště či třeba 13MPx fotoaparát. Za zmínku stojí také snímač otisků prstů či kvalitní reproduktory a audio čip.

xplay3s-section3-mobile

Tento smartphone pořídíte v Číně v předprodeji za 580 dolarů (necelých 12 000 Kč). Dostupný by měl být již příští měsíc. O globálním prodeji se zatím více informací neví.

Jisté je jen to, že Vivo právě odstartovalo novou válku mezi displeji a dá se počítat s tím, že další výrobci rovněž představí telefony s 2K rozlišení. Je to ovšem vůbec potřeba?

zdroj: phonearena.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (19)