Číňané se zbláznili – představí telefon s rozlišením 2560 x 1440 px

vivo-x3-android-phone

Čínský trh s mobilními telefony nás velmi často překvapí a oslní nějakou tou novinkou, která nemá v našich končinách obdoby. Čínskou společnost Vivo ani většina z nás nezná, přesto představila nejtenčí telefon na světě – Vivo X3 – a vypadá to, že si připíše další cenný skalp. Podle všeho bude totiž zanedlouho představen model Vivo Xplay 3S, který nabídne displej s obrovským rozlišením 2560 x 1440 pixelů. Zatím není jisté, jak velký displej bude a kdo se o jeho výrobu postará, ale jak jsme vás informovali, LG v srpnu podobný displej již představilo. Je tedy možné, že sáhne čínský výrobce právě po 5,5″ řešení od LG, díky čemuž by se rázem vyšplhala jemnost displeje na úctyhodných 538 PPI.

Již představený model Vivo X3 se pyšní titulem nejtenčí telefon světa - pouze 5,6 mm Již představený model Vivo X3 se pyšní titulem nejtenčí telefon světa – pouze 5,75 mm

Aby si přístroj s tak obrovským rozlišením poradil, dostane do vínku také nejvýkonnější čipové řešení – čtyřjádrový Snapdragon 800 od společnosti Qualcomm. Zatím nejsou žádné informace o tom, zda se dostane tento klenot také mimo čínský trh. Nejspíše se tak nestane, ale to neznamená, že se k němu nemůže český zákazník dostat – dnes lze objednávat telefony přímo z Číny.

Druhou otázkou ovšem zůstává, k čemu vlastně člověk potřebuje přístroj s tak obrovským rozlišením, když to lidské oko ani neocení. Jedná se tedy pouze o marketingový trik?

zdroj: androidauthority.com, engadget.com

Hlasujte pro nejlepší zařízení roku a vyhrajte jedno z nich! O čem je řeč? Android Roku 2013!

logo_tmava_cs_CZ

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)