Potvrzeno: Xiaomi vstoupí na trh chytrých hodinek. Prožene zaběhlé výrobce?

Chytré hodinky Xiaomi – náhled

Chytré hodinky Xiaomi je spojení, o kterém se mluví již dlouho. Až nyní ale nastává důležitý okamžik – čínská společnost konečně oficiálně oznámila, že se jich skutečně dočkáme a nejsou pouze přáním fanoušků.

Chytré hodinky Xiaomi? Ano, už v druhé polovině roku

Pokud bychom dali na informace kolující všemožně na internetu, chytré hodinky Xiaomi bychom tu měli již dávno – spekulovalo se o nich už velmi dlouho. Realita je ovšem taková, že dosud čínská společnost žádný model nepředstavila. Nyní už ale s jistotou víme, že se to změní – Xiaomi na tiskové konferenci v Pekingu poslalo vzkaz fanouškům, že se chytrých hodinek dočkáme. A to ještě letos v druhé polovině roku. Není to sice moc upřesňující údaj, ale pro nás je důležitý fakt, že se opravdu ukážou světu.

Chytré hodinky Xiaomi

Android Wear, nebo vlastní systém?

Číňané zůstávají tajemní a o hodinkách nevíme vůbec nic. Velký otazník tak visí především nad použitým systémem – vsadí Xiaomi na osvědčený, ale rozhodně ne dokonalý systém Android Wear? Nebo snad přispěchá s vlastním systémem? To je zatím ve hvězdách a šance jsou 50:50. Xiaomi ve svých telefonech totiž Android používá, takže se Android Wear jeví jako logický krok. Jenže v případě telefonů je díky nadstavbě MIUI Android jen jakýsi podvozek, na kterém vyrostl nový systém. Můžeme se tedy dočkat toho, že Xiaomi představí MIUI pro chytré hodinky.

Chytré hodinky Xiaomi - modely

Tak či tak si budeme muset na další informace ještě nějaký ten čas počkat. Jsme ale přesvědčeni, že se internetem brzy začnou šířit střípky a informace o hodinkách této společnosti. Na vydání se moc těšíme, protože trh s chytrými hodinkami by rozhodně potřeboval vzpruhu.

Těšíte se na chytré hodinky Xiaomi?

Zdroj: phonearena.com.

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)