Chytré hodinky Moto 360 byly vyřazeny z nabídky Google Store

chytre-hodinky-moto-360-vyrazeny-ico

První chytré hodinky Moto 360 byly ve své době unikátem. Nabízely kruhový ciferník a jako jedny z prvních běžely na operačním systému Android Wear. U uživatelů se však nedočkaly zrovna příznivých ohlasů – slabý procesor TI OMAP 3 a baterie s krátkou výdrží byly pro zákazníky častým zdrojem frustrace. Druhá generace sice původní nedostatky eliminovala, přišla však s poměrně vysokou cenovkou kolem 300 dolarů (asi 7 600 Kč). Nabízena byla také v online obchodě Google Store, včera však byly chytré hodinky Moto 360 (2015) vyřazeny z nabídky.

Google podle dosavadních informací připravuje novou kolekci zařízení s Android Wear 2.0 a Motorola zatím neprojevila zájem o další působení v segmentu chytrých hodinek.  Z tohoto pohledu je tedy vyřazení z nabídky logickým krokem, který následuje po dřívějším odstranění hodinek značek Fossil a Huawei. Verze Moto 360 Sport byla z obchodu Googlu vyřazena v dubnu 2016 – pouhé čtyři měsíce po zařazení do nabídky.

Chytré hodinky Moto 360 byly vyřazeny z nabídky Google Store Chytré hodinky Moto 360 byly vyřazeny z nabídky Google Store

Chytré hodinky Moto 360 dostanou aktualizaci

Majitele hodinek Moto 360 a Moto 360 Sport druhé generace může těšit, že podle oficiálního seznamu, vydaného Googlem, dostanou aktualizaci na Android Wear 2.0. Otázkou ale zůstává, kdy se tak stane. První generace z roku 2014, která byla spolu s LG G Watch prvními hodinkami s Android Wear, však aktualizaci nedostane.

Prezentace druhé generace mobilního operačního systému by podle posledních zpráv měla proběhnout 9. února. Při té příležitosti má být představena také dvojice hodinek, které se stanou „vlajkovými loděmi“ Android Wear 2.0. Dle zahraničních zdrojů vyrobí oba modely jihokorejská společnost LG, která v tomto segmentu uspěla například s modely Watch Urbane, Watch Urbane 2 a G Watch R.

Chytré hodinky Moto 360 (2015) jsme recenzovali v prosinci 2015. Kolega Honza Dolejš chválil především elegantní design a luxusní zpracování, povedený displej a pohodlný kožený pásek, který lze vyměnit. Mezi negativa druhé generace zařadil vysokou cenu a špatnou dostupnost, slabou výdrž (jen 1,5 – 2 dny na jedno nabití) a občasné zpomalení prostředí Android Wear.

Myslíte si, že se značka Moto 360 ještě na pole chytrých hodinek vrátí? Podělte se o názory v komentářích!

Zdroje: androidpolice.com, phandroid.com, reddit.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)