TOPlist

Chytré brýle ORA-1, vyzyvatel Google Glass sbírá peníze na Kickstarteru

ora-1-cover

Google byl možná prvním, ale s určitostí již není jediným, kdo pracuje na použitelných chytrých brýlích. ORA-1 je projekt společnosti Optinvent, která vyzývá giganty telekomunikačního průmyslu na souboj o naše obličeje. Brýle pohání operační systém Android, nabízí dvoujádrový procesor, 4GB úložiště, balíček senzorů, trackpad pro ovládání a také fotoaparát. Jeho rozlišení činí 5 MPx. Výbavu doplňuje Bluetooth, Wi-Fi a GPS.

ora-1 stylovka

Pravděpodobně nejzajímavější je možnost přepínat displej mezi dvěma polohami. Jedna slouží k běžnému „koukání“, displej tedy nemáte v hlavním zorném poli, zatímco druhá posune displej před váš zrak a vytvoří virtuální realitu (Augmented Reality). Na rozdíl od Google Glass je displej v běžném módu pod úrovní zraku.

ora-1 augmented Rozklikněte pro lepší představu o AR módu.

Samotný design vypadá trochu retro. Tlusté obroučky připomínají brýle známé společnosti RayBan. ORA-1 v sobě má integrovaná samozatmavovací skla. Finální „consumer version“ by ještě měla doznat určitých designových změn a získat kompaktnější rozměry.

Ora-1 vize

Projekt se v současné době snaží získat podporu na crowdfundingovém portálu Kickstarter. Cílem je vybrat 100 tisíc dolarů. Zatím je vybráno zhruba 15 tisíc, ale do konce kampaně zbývá ještě hodně času.

Optinvent ORA SmartGlass with Augmented Reality

Optinvent ORA SmartGlass with Augmented Reality


Zdroj: AC, Kickstarter

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)