Chytrá podprsenka změří ženám hladinu stresu a doporučí nepřejídání se

bra

Shon a stres nás v dnešní době obklopují každý den. Někdo se s ním vyrovnává lépe, někdo hůře. Vědecký institut Microsoftu začal ve spolupráci s  Rochesterskou universitou vyvíjet inteligentní podprsenku, která sice neodstraní stres, ale ochrání ženy před „emocionálním přejídáním“. Pod tímto pojmem si můžete představit situaci, kdy nemáte hlad, ale vzhledem k těžkému dni v práci vyluxujete půlku ledničky se všemožnými dobrotami.

inteligentná-podprsenka

A jakže vám kousek oblečení pomůže překonat tento zlozvyk? Elektrických šoků při otevírání ledničky se bát nemusíte. Místo toho, díky zabudovaným senzorům, které sledují vaše dýchání a tep, podprsenka odešle varovný signál do vašeho telefonu, pokud hladina stresu dosáhne určité úrovně a hrozí, že byste mohla sáhnout po tabulce čokolády.

inteligentna-podprsenka-550x208

Studie ukázala, že aplikace EmoTree, do které varovný signál dorazí, dokáže přemoct vaši vnitřní potřebu něco sníst, čímž se stáváte vůči emocionálnímu přejídání odolnější. Špatná zpráva je, že pro pány se podobná vychytávka nechystá.

Zdroj: FoxNews

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)