Velký únik z Googlu: Na internet se dostaly chystané novinky

chystane novinky google pixel 2 xl ilustracni foto

Google musí v těchto hodinách řešit nepříjemný problém. Na internety se totiž dostaly chystané novinky, které se měli oficiálně představit 4. října. Už dnes známe detaily i Pixel 2 telefonech, novém Pixel Chromebooku, ale také třeba levnější verzi Google Home reproduktoru nebo vylepšeném VR headsetu Daydream.

Chystane novinky Googlu – Obsah článku

Pixel 2 telefony se budou hodně lišit

První Pixel telefony byly v podstatě stejné, akorát se lišily několika detaily a velikostí. To se ale u druhé generace má změnit. Jde to vidět i například na tom, že klasickou verzi Pixel 2 vyrábí HTC a Pixel 2 XL pak má na starost LG.

Menší verze Pixel 2 bude dostupná v modré, černé a bílé barvě. Použitý procesor bude pravděpodobně Snapdragon 835. Cenově na tom bude velmi podobně jako model z minulého roku. Verze se 64GB má stát 649 dolarů, tedy úplně stejně jako první Pixel s 32GB úložištěm. Cena v Česku pak bude zhruba 19 tisíc korun. Větší verze se 128GB úložištěm pak má stát 749 dolarů, v Česku velmi pravděpodobně půjde cena k 25 tisícům.

Pak zde máme Pixel 2 XL, který má být dostupný ve dvou barvách, bílé a černé. Procesor bude velmi pravděpodobně také Snapdragon 835. Cena tohoto telefonu jde ale výrazně nahoru, oproti menšímu modelu. Zatím se přesně neví, co všechno bude jinak ve větším modelu. Jednu věc ale víme poměrně dost dlouhou dobu. Pixel 2 XL má mít displej s minimálními rámečky, podobně jako například nové Samsung Galaxy telefony, LG G6 či Xiaomi Mi Mix 2.

V základní verzi se 64GB úložištěm se má dát telefon koupit za 849 dolarů, vzhledem k tomu, že v Česku se pravděpodobně opět nebude oficiálně prodávat, tak cena se dostane k hranici 30 tisíc Kč. Verze se 128GB úložištěm má pak být naceněna dokonce na 949 dolarů, zde už to vidíme, že se přesáhne hranice 30 tisíc korun. V podstatě Pixel 2 XL bude přímá konkurence nového Apple iPhone X, a to i po cenové stránce.

Nový chromebook Google Pixelbook nebude levnou záležitostí

O tom, že Google chystá nový prémiový chromebook už jsme psali před několika týdny. Nyní můžeme vidět první detaily. A to například název, ten je Google Pixelbook. Dává to smysl, v podstatě jde o spojení názvu prémiových Google produktů s chromebookem. Cenově na tom bude velmi podobně jako dva předchozí chromebooky od Googlu. Největší novinkou má být to, že se dá složit do tablet módu, ve kterém se využije stylus.

Google Pixelbook chromebook Chromebook Google Pixelbook

Dostupný má být ve stříbrné barvě a ve třech různých verzích. Nejlevnější verze se 128GB úložištěm má stát 1 199 dolarů, nejdražší pak bude verze se 512GB úložištěm, která vyjde na 1 749 dolarů. To není málo, vzhledem k ceně těchto modelů a rozšířenosti chromebooků v Česku, se ale nedá očekávat, že by jej české obchody importovali k nám.

Google Home Mini může být hitem

Amazon momentálně drtí Google na poli chytrých reproduktorů, a to hlavně díky tomu, že nabízí i levnější verzi. Google se po téměř ročním zpoždění má vrátit do hry, a to s Google Home Mini, ten je značně zmenšenou verzí chytrého reproduktoru Google Home, a hlavně je také levnější. Jeho cena má být jen 49 dolarů. To je o něco málo více než kolik se zaplatí za Google Chromecast, ten se v Česku prodává za zhruba tisíc korun. Cenu nového reproduktoru od Googlu tedy očekáváme kolem částky 1 500 Kč.

Nový Google Home Mini bude dostupný v několika barevných variantách, nebudou chybět ani čtyři diody, podle kterých se dá poznat, jestli reproduktor zrovna poslouchá příkazy. O „chytrost“ se stará Google Assistant, který ale prozatím oficiálně neumí česky.

Nezapomnělo se ani na virtuální realitu

Virtuální realita stále neřekla své hlavní slovo, stále se vyrábí nové a nové headsety. Virtuální realitě pro mobilní telefony momentálně vládne Samsung a Oculus s headsetem Gear VR. To bude chtít Google změnit. A třeba rovnou s novou verzí headsetu Daydream. Ten má mírně odlišný design a také cena se zvýší o zhruba 500 Kč. To velmi pravděpodobně znamená, že Google připravuje vylepšení. Na detailní informace si budeme muset počkat až do 4. října, kdy všechny tyto chystané novinky Google představí.

google daydream 2 vr headset Nový headset pro virtuální realitu Google Daydream

Mezi chystané novinky se dají také zařadit sluchátka s Asistentem Google

Tato informace už nepatří mezi dnešní únik informací. Nicméně už před několika týdny jsme psali o tom, že Google chystá vlastní sluchátka, která budou podporovat Asistenta Google. O nich zatím mnoho informací nemáme. Každopádně to vypadá, že asistent se dostane i do sluchátek třetích stran. Před několika dny se totiž na internet dostaly fotky krabic sluchátek značky Bose. Ty v sobě mají integrovaný chytrý asistent od Googlu. Je dost možné, že o nich uslyšíme také na akci 4. října.

Na které chystané novinky od Googlu se těšíte nejvíce?

Zdroj: droid-life.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)