Chystaná „protestní“ akce na GDD

Tričko protestní akce na GDD

Pokud se chystáte na letošní Google Developer Day (v Praze bude 18. října), jste vývojáři pro Android, nebo jen chcete české a slovenské vývojáře podpořit, zapojte se do nenásilné „protestní“ akce. Ta si klade za cíl Google „pošťouchnout“, aby konečně umožnil českým a slovenským vývojářům prodávat své aplikace v Android Marketu. Doposud totiž můžeme aplikace pouze nakupovat, a vývojářům tak nezbývá, než vytvářet pouze aplikace zdarma, nebo se domlouvat s cizinci, případně složitě obcházet omezení pomocí cizích poštovních adres apod. s rizikem zrušení účtu. Je jasné, že za takovýchto okolností se do vývoje pro Android u nás moc lidí nehrne.

V komunitě je volání po možnosti prodávat aplikace i z ČR a SR slyšet už dlouho, bylo to ostatně i nejžhavější téma volné diskuze na letošní konferenci pro Android vývojáře aDevCamp. A právě dva známí vývojáři, Martin Adámek (přednáška) a Tomáš Zvěřina (přednáška), přešli od nápadu k činům, a vyhlašují tuto dobrovolnou akci:

Android vývojáři, kterým vadí, že se z ČR a SK nedají Android aplikace prodávat, můžou dát svoji nelibost najevo tím, že na letošní Google Developer Day přijdou v „protestním“ tričku. Na tričku je vyobrazený Androidek s železnou koulí na noze a výkřik „We want to sell our apps!“.
Tričko je možné si za výrobní cenu objednat na http://bit.ly/n6z8O1.

Na výše uvedeném odkazu si tedy můžete tričko objednat, a nechat si jej zaslat buď poštou, nebo vyzvednout a převléknout se až na místě. Akce byla oznámena 13.9., počet registrovaných účastníků už dosáhl 13 ;), cílem je alespoň takových 50 nadšenců. Podělte se s námi v diskuzi o váš názor, případně jestli se na GDD chystáte a akci podpoříte :)

Roman Nepšinský
O Autorovi - Roman Nepšinský

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)