TOPlist

Chromebooky v roce 2017: Všechny nové stroje budou pracovat s Android aplikacemi

Chromebooky a Obchod Play

Všechny nové Chromebooky, tedy všechny oznámené a vydané v roce 2017, budou podporovat aplikace pro operační systém Android ihned po vybalení z krabice. Nebude nutná žádná aktualizace, ani žádná doinstalace. Majitelé nových Chromebooků je budou moci jednoduše vzít, vybalit, otevřít, zapnout a přihlásit se ke Google Play.

Že by konečně Chromebook dával smysl? Jaká je jistota, že to tak bude?

Tato zpráva jednoduše vychází z jediného řádku textu na Googlím seznamu Chromebooků, které jsou kompatibilní s Android aplikacemi:

All Chromebooks launching in 2017 and after as well as the Chromebooks listed below will work with Android apps in the coming future.

~ Všechny Chromebooky vydané v roce 2017 a poté, stejně jako Chromebooky níže uvedené, budou pracovat s Android aplikacemi v blížící se budoucnosti.

chromebook google play

Jak se stalo, že Chromebooky umí Android aplikace?

V loňském roce se Google snažil a dokázal upravit Obchod Play tak, aby fungoval na Chromeboocích. Ne tedy na všech, ale na většině ano. Pokud Obchod Play na některých Chromeboocích nefungoval, často to bylo paradoxně na těch, které pohání ARM procesor. Jako třeba Nvidia Tegra K1 v Acer Chromebook 13. Pro jasnější představu, na kterých Chromeboocích Obchod Play a s ním i další Android aplikace v současnosti fungují, je třeba mrknout do výše zmíněného seznamu Googlu.

U letošních Chromebooků již tedy bude Obchod Play předinstalován, čímž se zásadně zvyšuje jejich přitažlivost. Chromebooky tak konečně získávají plnohodnotný ekosystém, podobně hluboký, jako nabízí operační systémy Windows nebo MacOS.

Zdroj: techcrunch.com

 

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)