Chrome to Phone: aplikace koncem března skončí. Je zastaralá

chrome_to_phone_ico

Aplikace Chrome to Phone nabízela jednoduchý způsob, jak odesílat odkazy, cíle navigace a poznámky z prohlížeče Chrome do zařízení se systémem Android. Funkce aplikace se ale staly poněkud nadbytečnými poté, co prohlížeč Chrome přišel se synchronizací otevřených karet napříč zařízeními a Google přidal způsob, jak posílat poznámky, místa, upomínky a budíky z prohlížeče do telefonu.

Počátkem roku proto byla ukončena distribuce rozšíření prohlížeče Chrome to Mobile s tím, že uživatelé mají místo něj používat nativní synchronizaci karet. Nyní byla také mobilní aplikace Chrome to Phone v Obchodě Play označena jako „odmítnutá“ či „zastaralá“ („deprecated“) s tím, bude k dispozici až do konce března 2016.

Uživatelé mají možnost najít si do té doby alternativu, nebo se naučit používat obdobné funkce, které nabízí Android ve spojení s účtem Google a prohlížečem Chrome. K šikovným náhradám patří například program Pushbullet, který umožňuje synchronizaci oznámení z Androidu na plochu, posílání SMS zpráv, sdílení odkazů a dokonce i vzdálený přístup k souborům.

Oficiální vyjádření k ukončení aplikace Chrome to Phone

UPOZORNĚNÍ: Chrome to Phone již není podporován

Aplikace Chrome to Phone byla spuštěna v roce 2010 a jejím cílem bylo pomoci spojit desktop a telefon tím, že umožňovala posílat webové odkazy do zařízení. Program si dosud stáhlo více než deset milionů uživatelů a jeho průměrné hodnocení je 4,2.

Od té doby se klíčové produkty společnosti Google vyvinuly a přinesly větší integraci napříč různými platformami. Aktuálně je program již překonaný, ale bude k dispozici až do 31. března 2016, kdy bude definitivně ukončen.

Nezbývá než poděkovat vývojářům, podívat se po možnostech alternativ a popřát tomuto nástroji odpočinek v pokoji.

Zdroje: Android Police a 9to5Google.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)