Changelog Androidu 4.4.3 odhalil Nexus tablet od HTC a set-top box od Googlu

HTC-Tablet

Na webu Android Open Source Project se objevil podrobný seznam změn k chystanému updatu operačního systému Android s číslem 4.4.3. Changelog v sobě obsahuje informace odhalující příchod zatím nepředstavených zařízení. Tím prvním je tablet od společnosti HTC. O tom, zda tchajwanský výrobce rozšíří své portfolio o tablety, se spekuluje již řádku měsíců. Nyní to vypadá, že se tak opravdu stane. Tablet by mohl zapadat do rodiny Nexus zařízení. Indícií je hned několik. Za prvé, objevil se v tomto changelogu. Za druhé, nese krycí označení Flounder, což je v překladu platýs, tedy ryba. Většina přístrojů řady Nexus používala před svým představením krycí jména související s rybami či mořskými živočichy. Flounder sem tak perfektně zapadá.

nexus-family changelog

project device/google/molly/
e610c57 Set BT minor code to SET_TOP_BOX instead of HIFI.

project device/htc/flounder/

Druhým zařízením by mohlo být něco na způsob set-top boxu, či Android TV. Přístroj nese kódové označení Molly. Jak píše server DroidLife, toto krycí jméno se objevilo již v říjnu loňského roku, avšak bez nějakých dalších podrobností. Podle spekulací by Molly mohla být poháněna nějakým řešením od nVidie. Stejně tak HTC „Flounder“ by mohlo být Tegra zařízení.

smart tv

Všechny tyto informace a spekulace vyplouvají napovrch podezřele měsíc a kousek před Google I/O. Možná se tak některých z nich dočkáme. Konference se koná koncem června a jistě vás o ní budeme blíže informovat.

Zdroje: AC, DroidLife.

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)