Český rozhlas se dostává do chytrých reproduktorů. Nejen zprávy budou v češtině

cesky rozhlas chytre reproduktory

Český rozhlas vstupuje do budoucnosti. Od včerejšího dne je dostupný na chytré reproduktory. Nejprve pro ty od Amazonu. Pracuje se ale také na integraci pro Google Home a Apple Homepod. Díky tomuto se dočkáme nejen zpráv v češtině, a to i když chytré reproduktory ještě nepodporují náš jazyk.

Český rozhlas počítá s chytrými reproduktory

Chytré reproduktory mají různé režimy pro přehrávání zpráv, například vám může přehrát rychlé zprávy při snídani. Je tu ale problém v tom, že se doposud podporovaly jen zahraniční zpravodajské servery, takže jste se maximálně dozvěděli novinky ze světa. Díky podpoře od Rozhlasu se ale můžeme těšit na zprávy v češtině.

google home amazon echo chytrych reproduktoru

Nemělo by to ale zůstat jen u zpráv, podporovat se mají i rozhlasové pořady, podcasty či online vysílání dalších stanic Českého rozhlasu. Zatím je to tedy hlavně o Alexe od Amazonu, která pohání reproduktory Echo. Do budoucna se ale plánuje i podpora pro Apple Homepod a hlavně Google Home.

 „Pokud se chytré reproduktory rozšíří, rádi nabídneme další obsah. V Českém rozhlase vzniká řada populárních pořadů, které bychom mohli přes Alexu zpřístupnit. Stejně tak je možné přehrávání živého vysílání rozhlasové stanice, takže Alexa by mohla fungovat jako rádiový přijímač. Láká nás také představa vytvořit interaktivní rozhlasovou hru, kdy by posluchač mohl do hry vstoupit a rozhodovat o tom, co se stane v další scéně,“ uvedl ředitel Nových médií veřejnoprávního rozhlasu Jiří Malina.

[aps_product_sz id=“424872″]

Těšíte se, až se objeví Český rozhlas na Google Home?

Zdroj: rozhlas.cz

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)