TOPlist

Český AVAST trhá rekordy stahovanosti

Graf stahování aplikace

Bezpečnostní aplikace avast! Mobile Security společnosti AVAST Software, na jejímž vývoji se významnou měrou podílelo také studio Inmite, trhá rekordy stahovanosti. Aplikace, která z velké části vznikala v ČR a jež krom jiného poskytuje robustní antivirové a anti-theft (česky snad „protikrádežové“) řešení pro Android telefony, se v žebříčcích stahovanosti pohybuje na předních příčkách. Už po 16 dnech od spuštění ostré verze překročila aplikace hranici milionu stažení a další desítky tisíc nových uživatelů přibývají každým dnem.

Graf stahování aplikace

Graf stahovanosti, který vyšel spolu s tiskovou zprávou společnosti AVAST, vypadá také velmi optimisticky (i když jeho poslední čísla jsou z minulého pátku, podle grafu na Android Marketu to vypadá, že zájem o aplikaci rozhodně neopadá).

Podle tiskové zprávy trvalo konkurenční (a také velmí oblíbené) bezpečnostní aplikaci Lookout Security & Anti Virus získání milionu stažení šest měsíců, což ještě podtrhuje rychlost nástupu AVASTu (i když je pravda, že Lookout byl na trhu mnohem dříve, v době kdy bylo také ještě podstatně méně Android uživatelů).

Uživatelé aplikaci nejčastěji používají ve francouzštině (15,9 %), americké angličtině (11,5 %) a brazilské portugalštině (11,4 %), což hezky ilustruje, ve kterých zemích je aplikace nejpoužívanější.

Avast je ale samozřejmě tradičně velmi oblíbený také na desktopech, kde má 187 miliónů registrovaných uživatelů. Podaří se Android aplikaci v budoucnu pokořit i toto obrovské číslo? Uvidíme. Rozhodně je na dobré cestě…

Avast Antivirus & Security
Avast Antivirus & Security

Zdroj: tisková zpráva společnosti AVAST

Michal Šrajer
O Autorovi - Michal Šrajer

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (41)