[CES 2012]: Jaký byl letošní veletrh Consumer Electronics Show?

ces_2012_new_large

Letošní veletrh spotřební elektroniky konaný ve městě hazardu – Las Vegas, nabídl skutečně mnoho zajímavých novinek ze světa počítačů, mobilních komunikací, či veškeré jiné elektroniky. Největší vliv měl americký operátor Verizon, který představoval jednu novinku za druhou. Veletrh, který skončil v magický den (pátek – třináctého), přinesl spoustu zajímavých statistik. Plocha, na které vystavovalo přes 3 100 společností, měla rozlohu více jak 1,9 mil. metrů čtverečních. Počet účastníků se vyšplhal až k číslovce 153 000. Z toho více jak čtvrtina nebyla z USA. Registrovaných výrobků, které měla šanci veřejnost spatřit, bylo více jak 20 000. Na veletrhu se objevilo také mnoho známých tváří, na jedné straně to byly celebrity (Justin Bieber, Justin Timberlake, 50 Cent, Wil.I.am), na straně druhé také významní představitelé velkých IT společností (Qualcomm, Mercedes, Wal-Mart, Intel, Ford, Verizon, Unilver, Ford, eBay, GE, Google a Facebook).

CES

Na CES mělo premiéru spousta technologických novinek, došlo například k představení nové kategorie přenosných počítačů – ultrabooky. Ty mají později nahradit klasické notebooky, ovšem něco podobného se očekávalo i od netbooků. Také byly představeny OLED televizory, 3D tiskárny, nové generace smartphonů s nejnovějším Androidem, apod.

CES pohledem vystavovatelů

„CES sbližuje, mluví k mnoha různým průmyslovým odvětvím: média a internet, energetika, telekomunikace, automobilový průmysl, zdraví a blahobyt společnosti. Trendem je maximální socializace – zařízení, které se neumí propojit se sociální sítí, bude odsouzeno k zániku.“ Scott Burnett, generální ředitel IBM.

„Za 2 dny jsem uskutečnil tolik setkání, co jindy za celý rok, CES je místo – show, které se zúčastní každý, kdo v této bradži chce něco znamenat a něco dokázat. Neexistuje účinnější způsob, jak se setkat s tak širokým spektrem význačných lidí na jednom místě.“ Dave Hagan, prezident a CEO, Boingo Wireless.

„CES je jedinečná svou schopností shromáždit vše zajímavé na jednom místě, všichni máme na očích růst našich konkurentů. Setkal jsem se s manažery a prodejci mobilních společností, rozhlasového vysílání, výrobci automobilů, finančními analytiky – to vše v rozmezí několika dnů. Produktivita je cítit na sto honů.“ Bob Struble, generální ředitel, iBiquity Digital Corporation.

Shrnutí

Nesmíme zapomínat na původní záměr veletrhu – hledání vhodných podnikatelských příležitostí. CES slouží také veřejnosti, která má možnost seznámit se s novými trendy v elektronice. Pro podnikatelské subjekty je CES vhodným útočištěm, kde lze nasbírat cenné kontakty, či zkušenosti. Budeme se těšit na ten příští, který bude za rok od 8. do 11. ledna. Závěrem se podívejte na zajímavou technickou novinku z posledního dne veletrhu – transparentní inteligentní okno. Na svědomí jej má Samsung a proslýchá se, že jej chce použít při výstavbě mrakodrapů v Číně.

CES 2012: Transparent Samsung Smart Window

CES 2012: Transparent Samsung Smart Window

[via AP]

Tomáš Hochmuth
O Autorovi - Tomáš Hochmuth

Nadšenec do všeho Androidího, hledám kvality tam, kde by je nikdo nehledal. Rád recenzuji levné Androidy, jelikož jsou to ony, se kterými přichází začátečníci nejvíce… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)