CEO společnosti se vyjádřil k problémům a kritice OnePlus 5

Ke kritice OnePlus 5 aktualizace

Společnost OnePlus to má v poslední době poměrně těžké u fanoušků. Nejprve se oznámilo, že se přestává podporovat telefon OnePlus 2, který tak nedostal oficiálně Android 7 Nougat. Poté přišel nový model, kde se hned po vydání začaly objevovat zprávy o tom, že společnost opět podvádí při benchmarcích. Ke kritice OnePlus 5 se nyní vyjádřil samotný šéf firmy.

CEO Pete Lau se bavil nejen o kritice OnePlus 5

V první řadě se zaměříme právě na podvádění při benchmarcích. Zde Pete Lau řekl, že se snaží pouze využít plný potenciál procesoru. Údajně ani neví, jak jej přetaktovat. To zní trochu jako odvedení pozornosti, protože v původním článku na XDA, kde se poprvé o podvádění při benchmarcích psalo, nebyla ani zmínka o přetaktování a OnePlus z toho nebyla nikdy obviněna.

smartphone oneplus 5

Obvinění padlo na to, že v určitých aplikacích pro porovnání výkonu, se telefon chová jinak, než při normálním používání. OnePlus říká, že to nejlépe ukazuje skutečné výpočetní schopnosti OnePlus 5. Což je na druhou stranu trochu laciné, protože výkon Snapdragon 835 už jsme viděli mnohokrát předtím a měření výkonu už několik let postrádá větší smysl.

OnePlus 5 je kopie iPhone 7 Plus?

Další kritika nového telefonu se týká jeho designu, který na několika místech vypadá stejně jako Apple iPhone 7 Plus. K tomu CEO řekl, že podobné řeči se vedly i u prvního modelu OnePlus One, ale že čas ukázal to, že i přesto se stal telefon klasikou. Zde si moc nejsme jistí, protože jsme nezaznamenali to, že by lidé u prvního modelu obviňovali OnePlus z kopírování iPhonu. Tak jako tak, design je u OnePlus 5 velmi podobný a srovnávání se nevyhnou ani v budoucnu, minimálně dokud nevyjde nový model.

OnePlus 5 (první pohled)

OnePlus 5 (první pohled)

Proč má OnePlus 5 “jen” FullHD displej?

Ke kritice OnePlus 5 se také přidalo to, že telefon má „jen“ FullHD displej, když konkurenční telefony mají 4K nebo QHD displej. K tomu Lau řekl, že displej s větším rozlišením zvyšuje spotřebu baterie a chtějí dát zákazníkům nejlepší zážitek z telefonu. Zde již můžeme dodat krátké zkušenosti z používání, displej vás sice na první pohled nezaujme jako například u Galaxy S8, ale při normálním používání nemáte šanci poznat, že telefon má “jen” FullHD rozlišení. Navíc výdrž baterie nás hodně překvapuje, což je způsobeno i tímto rozlišením. Mínus je to samozřejmě pro ty, kteří chtějí v telefonu využívat virtuální realitu. V takovém případě se hodí displej s vyšším rozlišením.

[aps_product_sz id=“443430″]

Voděodolnost není pro zákazníky zajímavá?

Poslední významná věc, kterou telefon nemá proti konkurenci, je zvýšená odolnost, a to proti vodě a prachu. Lau řekl, že není přesvědčen o tom, že voděodolnost je pro zákazníky příliš zajímavá. Ve výsledku to prý skončí tak, že telefon bude tlustší a těžší. Také navíc řekl, že OnePlus 5 má částečnou odolnost proti vodě, ale společnost tuto věc nechtěla inzerovat. Z toho se dá odvodit, že má telefon pravděpodobně nějakou nanovrstvu, která brání vodě například při dešti.

Co říkáte na odpovědi CEO ke kritice OnePlus 5?

Zdroj: androidauthority.com./em>

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)