Calls Blocker: zatočte s nevyžádanými hovory!

hovor_ico

Otravují vás nevyžádané telefonní hovory? Braňte se jim! Aplikací na blokování příchozích hovorů je v Obchodě Play nespočet a my vám dnes představíme Calls Blocker, který vyniká jednoduchostí, funkčností a moderním grafickým rozhraním v duchu designového trendu „Material“. Po instalaci a nastavení této aplikace již nebudete obtěžováni nikým, s kým si nepřejete mluvit.

Co Calls Blocker slibuje?

S aplikací od RYO Software můžete blokovat příchozí hovory:

  • Ze skrytých čísel.
  • Ze zvolených telefonních čísel, přičemž lze zadat začátek čísla, konec čísla nebo celé číslo.
  • Všechna čísla vybraného kontaktu.
  • Od skupiny kontaktů.

Blokovaná čísla lze zadat manuálně, vybrat je ze seznamu kontaktů nebo ze záznamů o hovorech.

Aplikace podporuje několik režimů práce:

  • Přijmout všechny příchozí hovory.
  • Odmítnout všechny příchozí hovory.
  • Blokování čísel/kontaktů, které jsou zařazeny na seznam („black list“).
  • Přijímání příchozích hovorů pouze z čísel/kontaktů, které na seznamu („white list“).

Aplikace se spouští v okamžiku, kdy zaznamená příchozí hovor, takže je možné, že na krátký okamžik dojde k vyzvánění, než ho program vyhodnotí a ukončí. Pro takové případy je vhodné nastavit si vyzváněcí tón s jednou až dvěma sekundami ticha na začátku.

Ve verzi zdarma je možné nastavit si pravidla pro maximálně tři čísla. Pokud budete chtít více, musíte si prostřednictvím nákupu v aplikaci pořídit za čtyřicet korun verzi Pro, která navíc odstraní reklamy.

Jak Calls Blocker funguje v praxi?

Aplikaci ve verzi 1.4.12 jsme nainstalovali na redakční telefon Sony Xperia Z3 s oficiálním Androidem 4.4.4 KitKat. Po prvním spuštění se zobrazí dialogové okno se seznamem posledních provedených změn. Po odklepnutí se ocitnete v prostředí aplikace, které se drží doporučení a standardů designového trendu Material. V levé postranní nabídce tak najdeme sekce pro nastavení blokování, výpis zablokovaných hovorů, pořízení placené verze a vstup do nastavení. Typické kulaté tlačítko v pravém dolním rohu hlavní obrazovky slouží k zadání nového pravidla.

Jako první se podívejme na nabídku, skrývající se pod tlačítkem s obrázkem tužky – jedná se o přepínač režimů, přičemž k dispozici jsou tyto možnosti:

  • Block all incoming calls – blokuje všechny příchozí hovory.
  • Block listed calls – blokuje hovory ze všech čísel, která uživatel zařadil na seznam.
  • Allow only listed calls – blokuje hovory ze všech čísel, kromě těch, která uživatel zařadil na seznam.
  • Don´t block calls – nepoužívat funkci blokování hovorů.

Tlačítko s písmenem i slouží k zobrazení informací o zvoleném režimu a stručně popisuje jednotlivé volby.

Pokud si budete chtít přidat do seznamu čísla, která má aplikace odmítat, použijete modré kulaté tlačítko se symbolem „plus“. Následně dostanete na výběr šest možností:

Přidání blokování do seznamu Přidání blokování do seznamu

Blokované položky se postupně přidávají do seznamu, kde je lze dlouhým přidržením vybrat a následně smazat.

Vyzkoušeli jsme přidat na seznam blokovaných pracovní telefon a následně z něj zavolali na redakční mobil. Aplikace fungovala přesně tak, jak je deklarováno v popisu – na zlomek sekundy se skutečně ozval vyzváněcí tón, nicméně téměř okamžitě byl hovor aplikací odmítnut. Na volaném telefonu se krátce ozval vyzváněcí tón a následně odmítnutí hovoru. Dá se tedy dedukovat, že hovor byl aktivně odmítnut krátce po zahájení vyzvánění.

V sekci Blocked calls list najdete seznam všech hovorů, které aplikace odmítla. Zobrazována je pouze ikona, jméno či číslo, datum a čas volání.

Jak jsme již uvedli výše, ve verzi zdarma je možné na seznam zařadit maximálně tři položky. V mnoha případech to může stačit – zablokujete například neznámá čísla, skrytá čísla a otravná čísla uložíte pod jeden kontakt, čímž se vejdete do stanoveného limitu. Pokud byste ale chtěli více položek, můžete si přes odkaz Buy Pro Version zakoupit za 40 Kč verzi Pro, která je navíc bez reklam.

Možnosti nastavení, jež naleznete v sekci Settings, jsou relativně strohé:

  • Remove rejected calls from calls log – odstraní odmítnuté hovory ze systémového seznamu volání.
  • Notify rejected calls – oznamování o odmítnutí hovoru ve stavové liště.
  • Memory resident app – ponechá aplikaci permanentně načtenou v paměti, což by mělo přispět k rychlejší reakci na příchozí hovor. V praxi jsme ale z hlediska krátkého vyzvánění před odmítnutím nezaznamenali žádný rozdíl.
  • Prevent app killed by system – chrání aplikaci před ukončení systémem v případě nedostatku operační paměti.

Pod dalšími položkami pak najdete odkaz na další aplikace RYO Software v Obchodě Play, seznam posledních provedených změn a licenční ujednání.

Resumé

Líbí se nám moderní grafické rozhraní, odpovídající současným designovým trendům platformy Android. Ač je aplikace relativně jednoduchá a její ovládání snadno pochopitelné, ocenili bychom lokalizaci do češtiny. Pochvalu si zaslouží různé režimy práce, především volba mezi „white listem“ a „black listem“, takže si každý uživatel může zvolit mód blokování, který vyhovuje jeho způsobu používání telefonu.

Otázkou do pranice je zvolená cenová politika – 40 Kč za plnohodnotnou aplikaci není mnoho, přesto jsme přesvědčeni, že i verze zdarma by mohla nabídnout o něco více. Calls Blocker si zatím nainstalovalo něco přes tisíc uživatelů a jeho průměrná známka v Obchodě Play je velmi pěkných 4,6. Instalační balíček, který můžete použít na zařízeních s Androidem 4.1 a novějším, je velký 2,6 MB.

Calls Blocker
Calls Blocker

Používáte pro blokování příchozích hovorů jinou aplikaci, nebo úplně jiný přístup? Podělte se o své zkušenosti v diskuzi pod tímto článkem s námi i s ostatními čtenáři!

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (34)