TOPlist

Budoucnost podle Adobe: Úprava fotek pomocí hlasu

Adobe

Adobe Photoshop je v současné době velký a komplexní program na úpravu fotek. Ne všichni jej ale dokáží ovládat, a to včetně těch základních funkcí. Adobe ukázalo budoucnost této aplikace, kdy by ji mohl používat opravdu kdokoliv a nepotřeboval by žádné velké znalosti.

Adobe spojilo umělou inteligenci a Photoshop

V půlminutovém videu můžeme vidět koncept, hlasem ovládaného editoru fotografií. Muž mluví na tablet normální příkazy jako ořež mi fotku na čtverec, nebo otoč strany fotky. Umělá inteligence pak ihned odpovídá a provádí požadovanou úlohu. Samozřejmě se momentálně nejedná o reálný produkt, ale minimálně ukazuje budoucnost úprav fotografií. Na druhou stranu s tím, jak se umělá inteligence v posledních letech posouvá, nemusí být podobná aplikace zase tak daleko.

What If You Had An Intelligent Assistant for Photo Editing?

What If You Had An Intelligent Assistant for Photo Editing?

Na nějaké přesnější a pokročilejší úpravy můžeme ale určitě zapomenout, to jde vidět i z krátkého videa. První hlasově ovládané editory fotografií budou spíše určeny pro starší uživatele, pro které je ovládání pokročilejších programů obtížné. Rozhodně ale bude zajímavé sledovat, jestli právě Adobe vyrukuje jako první s editorem fotografií, který se ovládá pomocí hlasu.

Dokážete si představit, že základní úpravy fotografií budete provádět pomocí hlasu?

Zdroj: androidpolice.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)