TOPlist

Bude Samsung Galaxy Tab 3 10.1 pohánět Intel?

2012-08-02-galaxytab2101

Podle různých náznaků to vypadá, že Samsung chystá několik různých variant Galaxy Tab 3 10.1 – a podle výsledků z různých testů se zdá, že minimálně jedna z těchto variací bude poháněna procesorem od Intelu.

Ve výsledcích benchmarku (tedy programu pro testování výkonu) GL Benchmark se totiž objevilo zařízení s kódovým označením GT-P5200, přičemž Galaxy Tab 2 byl označován jako GT-P5100. Pokud by se Samsung striktně držel značení svých výrobků, pak si můžeme celkem bezpečně vsadit, že P5200 je právě Galaxy Tab 3. Zajímavé je to, že z výsledků vyčteme i typ procesoru a grafické karty. V tomto případě se jedná o Intel Atom Z2560 Clover Tail a grafická karta PowerVR SGX 544MP.

Ilustrační obrázek: Samsung Galaxy Tab 2 10.1 Ilustrační obrázek: Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Již před časem se objevily výsledky z benchmarku AnTuTu pro zřejmě stejné zařízení, u kterého byl rovněž uveden procesor na frekvenci 1.6 GHz. Intel se očividně snaží prodrat do mobilního segmentu a pokud se zprávy potvrdí, bude pak Galaxy Tab 3 vedle Asus Fonepad dalším androidím zařízením s velkým displejem, který je poháněn netradičně procesorem s x86 architekturou narozdíl od obvyklejšího ARM. Na takové zařízení bychom byli velmi zvědavi především kvůli tomu, jak si povede oproti například Snapdragonu 600 v oblasti výkonu a spotřeby.

Spekuluje se o třech variantách Galaxy Tab 3 – pouze WiFi, 3G + WiFi a 4G LTE + WiFi.

 

Zdroj: TalkAndroid

 

Jan Olejník
O Autorovi - Jan Olejník

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)