TOPlist

Bude tablet Nexus 10 (2014) vyrábět HTC?

nexus_10

Tchajwanská média Focus Taiwan a Commercial Times začala během dneška šířit informaci, že ve třetím čtvrtletí tohoto roku bude představen nový tablet řady Nexus, který bude vyrábět společnost HTC.

Pamětníci si jistě vzpomenou, že právě tato firma vyráběla pro Google v roce 2010 úplně první Nexus One, takže šance na další spolupráci je poměrně vysoká. Samotná firma zprávu nepotvrdila, ale ani nevyvrátila a na přímou otázku odpověděla obligátně, že nebude komentovat spekulace.

Nové zařízení prý bude patřit do nejvyššího segmentu trhu, tudíž by se mohlo buď jednat o nástupce Nexusu 10, nebo zcela nový tablet. První generaci desetipalcového tabletu, jehož specifickým rysem je čistý operační systém, vyráběl Samsung, přičemž dosavadní spekulace jako o výrobci druhé řady mluvily o Asusu, mezi méně pravděpodobnými variantami figuroval Samsung a LG.

HTC má s tablety nevelké zkušenosti HTC má s tablety nevelké zkušenosti

O HTC se v kontextu s tímto tabletem hovoří poprvé, byť tento výrobce má na svém kontě dva vlastní tablety Flyer a Jetstream, které však nejsou všeobecně známé a nedosáhly příliš významných tržních úspěchů.

První Nexus 10 spatřil světlo světa v listopadu 2012, tedy více než před rokem, což je ve světě mobilních technologií hodně dlouhá doba, takže druhá generace byla očekávána již koncem loňského roku.

HTC má s tablety nevelké zkušenosti HTC má s tablety nevelké zkušenosti

Zdroje: 4PDA, Phone Arena, G4Games, Hi-Tech, Android Authority, Android Headlines.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)