Britský T-Mobile zavedl limit 500 MB na data

t-mobile nahledovy

Britský T-Mobile ohlásil zavedení FUP s limitem 500 MB měsíčně a vyvolal tím poměrně velké pozdvižení. Kevin Krause ze serveru Android Phone Fans označil toto opatření jako bizarní krok. Omezení se přitom má dotknout i uživatelů s dosavadními tarify zahrnujícími 1 a 3 GB dat. Při překročení limitu 500 MB bude uživateli snížena přenosová rychlost.

Průměrný uživatel přitom – alespoň dle T-Mobile UK – vystačí s 200 MB měsíčně. Změny, které vstoupí v platnost 1. února, pobuřují laickou i odbornou veřejnost především proto, že limit bude aplikován na všechny uživatele bez ohledu na jejich dosavadní smlouvy.

Nevyznamenalo se ani oddělení pro komunikaci se zákazníky, které poněkud necitlivě sdělilo, že klienti, kteří chtějí stahovat nebo streamovat online video do svých mobilních zařízení, mají pro tyto účely použít domácí širokopásmové připojení.

Na krok T-Mobile již zareagoval konkurenční operátor 3, který uživatelům s balíčkem One Plan, jež měl dosud limit 1 GB/měsíc, nabídl neomezená data. Nabídka bude stávajícím i novým zákazníkům k dispozici za 25 britských liber (asi 733 Kč).

Zdroje: Android Phone Fans, Engadget, PC Pro

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)