Nové telefony Blu Energy vydrží tři dny běžného používání

blu_energy_ico

Společnost Blu představila dva nové telefony řady Energy se zdroji energie zajímavých hodnot: Studio Energy 2 s akumulátorem s kapacitou 5000 mAh a Energy X s 4000mAh baterií.

Blu Studio Energy 2

Studio Energy 2, jak ostatně jeho název napovídá, je nástupcem původního Studio Energy, který přišel na scénu v únoru tohoto roku.

Nový model je vybaven taktéž 5000mAh baterií, ale většina ostatních specifikací se dočkala zlepšení: 5″ displej s rozlišením 1280 x 720 (jemnost 294 ppi) je chráněný odolným sklem Gorilla Glass 3. Výkon zajišťuje čtyřjádrový 64bitový procesor Mediatek 6735 na 1,3 GHz, kterému asistuje 1,5 GB operační paměti. Pro aplikace a data je připraveno 16 GB interního úložiště, jež je možné rozšířit paměťovými kartami microSD s kapacitou až 64 GB. Zařízení je vybaveno hlavním 8Mpx a předním 5Mpx fotoaparátem s pokročilým automatickým ostřením. Trochu zklamáním je operační systém, kterým je více než rok starý Android 5.0. S uvedeným akumulátorem by mělo zařízení vydržet až tři dny běžného používání a 36 dnů v pohotovostním režimu.

Tělo je vyrobeno z pevného kvalitního leteckého tvrzeného hliníku a v konstrukci naleznete jen minimum plastových dílů. Telefon Blu Studio Energy 2 je na Amazonu v prodeji za 180 dolarů, tedy v přepočtu za 4 300 Kč. Blu Studio Energy 2 se prodává šedé a bílé barvě se zlatorůžovými prvky.

Blu Energy X

Blu Energy X se orientuje na ještě nižší cenu, za kterou nabídne o něco slabší specifikace, konkrétně: 5″ displej s rozlišením 720p a Gorilla Glass 3, procesor Mediatek 6580 na 1,3 GHz, 1 GB operační paměti, 8 GB interního úložiště s možností rozšíření paměťovými kartami a taktéž Android 5.0.

Také v tomto případě je tělo telefonu z hliníku s „prémiovou“ úpravou, zahrnující elegantní a moderní šedý respektive zlatý povrch. Kapacita baterie je v případě tohoto kousku 4000 mAh, přičemž tloušťka zařízení je vcelku sympatických 8 milimetrů. Výdrž má být shodná s vyšším modelem: tedy 3 dny běžného používání, nebo 36 dnů v pohotovostním režimu.

Blu Energy X jeho výrobce deklaruje jako ideální řešení pro uživatele, kterým nestačí baterie standardních smartphonů. Hodí se jak pro aktivní uživatele na víkendový nebo turistický výlet, jako záložní telefon v případě nouze, filmové diváky a hráče. Energy X zajistí, že budete mít energii, když ji budete nejvíce potřebovat. Blu Energy X se prodává na Amazonu za sympatickou cenu 109 amerických dolarů, tedy přibližně 2 600 Kč.

Zdroj: Android Police.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (15)