Blackphone 2: nejbezpečnější telefon s Androidem míří do prodeje

blackphone_2_official_02a-1800×1200

Patříte mezi uživatele, kteří se obávají o svá, mnohdy citlivá, data v telefonu a zároveň příznivce operačního systému se zeleným robotem v čele? Pak by vás možná mohla zaujmout novinka od společnosti Silent Circle, chytrý telefon Blackphone 2. Jak již název zařízení napovídá, jedná se již o druhou generaci smartphonu s Androidem, softwarově zabezpečeného například proti hacknutí. Vedle toho však Blackphone nabízí například nadstavbu PrivatOS, jejiž hlavní funkcí je šifrovat uživatelova data a balíkem aplikací Silent Suite, díky němuž může výrobce garantovat kompletní zabezpečení vašich dat. Tento balík pak funguje na základě předplatného.

blackphone 2

Vraťme se ale zpět k samotnému telefonu Blackphone 2, o němž jsme vás formou článku informovali již dříve. Ten uživatelům nabídne například 5,5″ FullHD IPS displej, 64bitový chipset Qualcomm Snapdragon 615 s osmi jádry taktovanými až na 1,7 GHz a grafickým čipem Adreno 405 či 3 GB operační paměti RAM doplněné o 32GB interní úložiště rozšířitelné o microSD paměťové karty do velikosti až 128 GB. Hlavní fotoaparát na zadní straně nabízí rozlišení až 13 MPx a přední kamerkou pořídíte až 5MPx snímky. Přítomna je také podpora LTE, a to na všech u nás používaných frekvencích. Použitá baterie má kapacitu 3060 mAh.

Pokud si na Blackphone 2 již děláte zálusk, budeme vás muset poněkud zklamat. Telefon je zatím k dispozici pouze pro americký trh a do evropy se teprve chystá. Navíc byla cena v USA stanovena na 799 $, čili v přepočtu přibližně 19 400 Kč, a to bez DPH či případných dalších poplatků.

Byli byste ochotni za šifrovaný Blackphone 2 ochotni zaplatit takovou sumu?

 

Zdroj: GSMArena.com

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)