BlackBerry si věří: srovnává DTEK60 s Pixelem XL. Má na to?

blackberry_si_veri_ico

Zdravé sebevědomí jistě není na škodu. Hranice mezi ním a namyšleností či arogancí je však poměrně tenká. Necháme v tomto případě na vás, abyste se posoudili, zda BlackBerry se svým modelem DTEK60 nemíří příliš vysoko. Je však zřejmé (a podle nás je to dobře), že BlackBerry si věří.

Společnost BlackBerry teprve loni došla k závěru, že chce-li uspět v segmentu chytrých telefonů, musí nabídnout zařízení s Androidem. Začalo to modelem Priv, který nesporně zaujal zejména hardwarovou klávesnicí (recenzovali jsme ve článku BlackBerry Priv: zelená ostružina s klávesnicí). Pokračování přišlo poměrně záhy v podobě podstatně konzervativnějšího rebrandovaného Alcatelu Idol 4, neboli DTEK50 (recenzovali jsme ve článku Telefon BlackBerry DTEK50: bezpečnost až na prvním místě).

BlackBerry DTEK50, DTEK60 a Priv (zleva) BlackBerry DTEK50, DTEK60 a Priv (zleva)

Aktuální model DTEK60, představený minulý týden (psali jsme ve článku BlackBerry DTEK60: nová vlajková loď oficiálně představena) svými parametry míří do segmentu vlajkových lodí. Zde na něj čeká silná konkurence. Provozní ředitel Marty Beard novince očividně věří, když v rozhovoru uvedl, že bude soupeřit s telefony, jako jsou Pixel XL a iPhone 7 Plus. Jako výhodu vidí cenu, která je o 200 dolarů (asi 5000 Kč) nižší než u výše uvedených konkurentů. DTEK60 tak bude především bojovat cenou, bezpečností a zajímavým hardwarem.

BlackBerry si věří: DTEK60 prý bude soupeřit s telefony, jako jsou Pixel XL a iPhone 7 Plus BlackBerry si věří: DTEK60 prý bude soupeřit s telefony, jako jsou Pixel XL a iPhone 7 Plus

BlackBerry si věří právem – papírové specifikace vypadají dobře

Dle specifikací není BlackBerry daleko od pravdy DTEK60 a Pixel XL mají mnoho společného. Oba smartphony mají displeje s úhlopříčkou 5,5 palce. Oba mají podobné procesory – zatímco srdcem BlackBerry DTEK60 je Snapdragon 820, v Pixelu XL tepe v podstatě stejný Snapdragon 821, běžící na vyšších frekvencích. Obrazovky obou přístrojů nabídnou rozlišení 2560 x 1440 obrazových bodů (QHD).

Značné papírové rozdíly najdeme ve fotoaparátu. Zatímco BlackBerry DTEK60 umí pořizovat snímky v rozlišení až 21 MPx, Pixel XL disponuje „jen“ 12MPx snímačem. Na první pohled mluví rozlišení ve prospěch BlackBerry, ale počet megapixelů je pouze papírová hodnota. Skutečnou kvalitu fotek totiž ovlivňuje celá řada dalších faktorů. Pixel XL má jeden z nejlepších mobilních fotoaparátů, a je jen malá šance, že by DTEK60 mohl být v této oblasti lepší.

DTEK60 DTEK60

Z hlediska operační paměti nabídnou oba modely totéž – tedy 4 GB RAM. Radikální rozdíl však je v interním úložišti: zatímco DTEK60 poskytne jen verzi se 32 GB prostoru, Pixel XL kromě stejné kapacity nabízí i variantu se čtyřnásobnou velikostí. BlackBerry je však vybaveno slotem na paměťové karty microSD, takže úložný prostor lze dále rozšiřovat, a to i nad hodnotu 128 GB. Celkově vzato jsou si oba telefony do značné míry podobné, ale identické zkušenosti svým majitelům patrně nepřinesou. Pixel XL může lákat čistým Androidem s exkluzivními funkcemi, DTEK60 naopak na zvýšenou bezpečnost a nižší cenu.

[aps_product_sz id=“414775″]

[aps_product_sz id=“412031″]

BlackBerry si věří, ale jak to vidí naši čtenáři? Pokud byste si měli vybrat mezi Pixelem XL a DTEK60, který z těchto mobilů byste zvolili?

Zdroje: android.gs, androidheadlines.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)